Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Parodos iliustracija

Ekspozicija „Diplomatų Lozoraičių šeimos moterys“

2024 m. gegužės 6 d. – liepos 26 d.

2024-ieji – Diplomatų Lozoraičių metai. Daug žinoma apie Stasio Lozoraičio vyresniojo ir jo sūnų Stasio ir Kazio Lozoraičių diplomatinę ir visuomeninę veiklą, padėjusią Lietuvai iškovoti nepriklausomybę skirtingais istorijos tarpsniais. Bet ką žinome apie šios iškilios ir Lietuvai svarbios šeimos moteris?

Minint diplomatų Lozoraičių metus gegužės 6 d. – liepos 26 d. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Valstybingumo erdvėje (II a.) veiks ekspozicija „Diplomatų Lozoraičių šeimos moterys“. Ekspozicija atidaroma gegužės 6 d. 18 val. vyksiančiu pokalbiu apie šios šeimos moterų istorijas ir ryšį su Lietuva.

Ekspozicijoje eksponuojami leidiniai iš šeimos bibliotekos, saugomos Nacionalinės bibliotekos fonduose. Eksponatai liudija apie Vincentos Matulaitytės-Lozoraitienės visuomeninę veiklą moterų teisių ir pedagogikos srityje; Danielos D’Ercole-Lozoraitienės meilę Lietuvai – jos antrajai tėvynei; žinomos italų restauravimo profesionalės Giovannos Pignatelli-Lozoraitis ryšį su Roma ir Lietuva; Dainos Lozoraitis vaikystę diplomatų šeimoje.

Ši ekspozicija yra Diplomatų Lozoraičių metams paminėti skirtos ekspozicijų serijos antroji dalis.

Ekspoziciją Valstybingumo erdvėje (II a.) kviečiame apžiūrėti iki liepos 26 d. Nacionalinės bibliotekos darbo laiku.

Kviečiame apsilankyti!

Trumpai apie ekspoziciją

Data
gegužės 6 d. – liepos 26 d.
Laikas
Nacionalinės bibliotekos darbo laiku
Vieta
Valstybingumo erdvė, II a.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“