Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. birželio 14 d.

Palangos vasaros skaityklos 50-ojo sezono atidarymas

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Palangos vasaros skaitykla mini 50-ąjį vasaros sezoną ir kviečia lankytojus švęsti drauge. Birželio 13 d. įvyko išskirtinis „Literatūrinis furšetas“. Literatūrinį meniu pristatė Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas poetas, eseistas, dramaturgas Rolandas Rastauskas, o jį dovanojo Klaipėdos apskrities viešoji Ievos Simonaitytės biblioteka. Svečiams grojo muzikantai Saulius Šiaučiulis (klavišiniai) ir Juozas Staniulis (smuikas), renginį vedė aktorius Sigutis Jačėnas.

Palangos vasaros skaitykla šį sezoną lankytojus stebins įvairiomis parodomis, spektakliais ir netikėtais susitikimais. O liepos 1 d., pažymint sezono pradžią, tikslingo laisvalaikio mėgėjai kviečiami dalyvauti literatūriniame-orientaciniame žaidime „Knygų kodas: Palangos paslaptys“.

Žaidimas vyks dviem maršrutais: pėsčiųjų ir dviratininkų. Orientacinės užduotys bus susijusios su literatūros veikėjais, rašytojais, istorinėmis asmenybėmis ir visa kuo, kas glūdi bibliotekos turtų puslapiuose. Žaidimas rengiamas drauge su orientacinių žaidimų organizatorių komanda „Orientacinės LT“.

Nacionalinės bibliotekos Palangos vasaros skaitykla duris atvėrė 1966 m. birželį. Jos atvirajame fonde, kurį sudaro net 7 000 leidinių, lankytojų dėmesio laukia grožinė literatūra lietuvių ir užsienio kalbomis, psichologijos, filosofijos, pažintiniai, informaciniai, namų ūkio tematikos leidiniai. Patogiam darbui (ar poilsiui) skaitykloje įrengtos kompiuterizuotos darbo vietos, teikiama nemokamo interneto paslauga, o šiuo metu lankytojai gali mėgautis ir kvapnios kavos puodeliu.

Ši erdvė atvira ne tik norintiems panirti į literatūrą. Mažuosius lankytojus jauki aplinka drąsina atsidėti kūrybai: piešti, karpyti, lankstyti. Skaitykla džiugina ne tik protą, bet ir sielą, čia įrengta meno erdvė, kurioje eksponuojami Lietuvos ir užsienio menininkų kūrybos darbai. Ieškančius aktyvesnių pramogų vilioja neformalūs renginiai: specialios parodos, knygų pristatymai, susitikimai su įdomiomis asmenybėmis, įvairūs edukaciniai projektai.

Anot Nacionalinės bibliotekos generalinio direktoriaus prof. dr. Renaldo Gudausko, šie metai lydimi ne tik bibliotekai, bet ir visai Lietuvai svarbių įvykių – Palangos vasaros skaityklai švenčiant solidžią sukaktį, 2016 m. rudenį rengiamasi pagrindinių bibliotekos rūmų Vilniuje atidarymui. „Šia proga kviečiame visus aktyviai dalyvauti organizuojamose veiklose, naudotis teikiamomis paslaugomis ir įsitraukti į įvairius renginius“, – ragina prof. dr. R. Gudauskas.

Orientacinio žaidimo „Knygų kodas: Palangos paslaptys“ pradžia – liepos 1 d. 19 val. Nuo birželio 16 d. bus galima užsiregistruoti internetu. Informaciją apie žaidimą kviečiame sekti Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos „Facebook“ paskyroje (https://www.facebook.com/nacionalinebiblioteka). Palangos vasaros skaityklą rasite adresu Vytauto g. 72. Skaityklos darbo laikas: II–VI 9–21 val., VII 10–20 val.