Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. liepos 15 d.

Nauja rubrika knygų mėgėjams – „Bibliotekininkas renkasi“

Dažnam, atokvėpio minutę stveriančiam knygą, tenka klaidžioti po sunkiai aprėpiamą anotacijų, reklamų ir pasiūlymų gausą. Skubėdama į pagalbą, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka pristato naują rubriką literatūros gurmanams – „Bibliotekininkas renkasi“. Šioje rubrikoje supažindinsime su Nacionalinės bibliotekos darbuotojais ir pristatysime jų mėgstamiausias knygas.

Ieškančius vertingų skaitinių kviečiame įsiklausyti į žmonių, tikrąja to žodžio prasme, gyvenančių tarp knygų, nuomonę. Tai puikūs specialistai, susipažinę ne tik su begale leidinių, bet ir žinantys jų kelionių į skaitytojų rankas istorijas. Bibliotekininko rekomendacijos nėra ribojamos laiko gniaužtų, knygynų lentynų turinio ar skaitomiausių knygų dešimtukų – rekomenduojamų knygų gyliu ir pločiu galėsite įsitikinti patys.

Tikri gurmanai žino: įstabiausi receptai atsiskleidžia, dermę suradus itin netikėtiems skoniams. Šiuos derinius dovanoja šefo fantazija, gimstanti išragavus viską, kas pažinu mėgėjui. Kas gali būti geresnis literatūros virtuvės virtuozas už bibliotekininką?

Kviečiame smalsauti ir skanauti. Kviečiame skaityti!

Pirmoji rekomendacija:

Pirmoji rubrikos viešnia – Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Dokumentų konservavimo ir restauravimo skyriuje dirbanti restauratorė Elona Marija Ložytė.

0715 lozyte

Elona – buvusi architektė, jau dvidešimt trečius metus restauruojanti retas istorines knygas. Be solidžios šio darbo patirties ir pelnytų apdovanojimų, specialistės meilę knygoms atspindi ir faktas, kad ji yra kelių dešimčių leidinių dailininkė.

Pristatome E. M. Ložytės mėgstamiausių knygų trejetuką:

1 knyga Richard De Bury, „Philobiblon, arba apie meilę knygoms“. Anot restauratorės, tai – himnas knygai. Dviem kalbomis (lotynų ir lietuvių) pateiktas XIV a. veikalas turi daug sąsajų ir su šiandiena. „Mirk, griūk, bet būtina paskaityti visiems!“ (E. M. Ložytė).
2 knyga Jean-Claude Carrièr, Umberto Eco, „Nesitikėkite atsikratyti knygų“. Skaitytojų dėmesio laukia dviejų asmenybių diskusijos apie technologijas, kultūros ir paveldo išliekamumą ir tiesiog gyvenimą.
3 knyga Giuseppe Dessi, „Dezertyras“. Knyga apie XX a. pradžios Sardinijos žmonių kasdienybę ir santykius to meto istorinių įvykių šviesoje.

 

Linkime malonaus skaitymo!