Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. liepos 18 d.

Nacionalinės bibliotekos projekto „Bibliotekos pažangai 2“ finansuojamas projektas „Atrask save 3D mieste“ apdovanotas už inovacijas

Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešoji biblioteka pelnė svarų tarptautinį pripažinimą – jos įgyvendinamas projektas „Atrask save 3D mieste“ laimėjo pasaulinį apdovanojimą už žmonių gyvenimo kokybę gerinančias modernias paslaugas.

Viešųjų bibliotekų inovacijų apdovanojimus (angl. Public Library Innovation Awards) įsteigė nevyriausybinė organizacija EIFL (Electronic Information for Libraries / „Elektroninė informacija bibliotekoms“), bendradarbiaujanti su besivystančių ir pereinamojo laikotarpio ekonomikos šalių viešosiomis bibliotekomis.

2016 m. liepos 7 d. paskelbti šių metų inovacijų konkurso nugalėtojai. Tarp keturių bibliotekų iš Afrikos, Europos ir Karibų regiono Kauno miesto Vinco Kudirkos viešoji biblioteka įvertinta už sėkmingai įgyvendinamą jaunimui skirtą projektą „Atrask save 3D mieste“. Apdovanojimai bus teikiami š. m. rugpjūčio 13–19 d. Tarptautinės bibliotekų asociacijų ir institucijų federacijos (IFLA) Pasaulio bibliotekų ir informacijos kongrese JAV Ohajo valstijos Kolambuso mieste.

Projekto „Atrask save 3D mieste“ metu Kauno ir Klaipėdos bibliotekose įkurtos laboratorijos, kuriose 3D maketavimo, programavimo ir elektronikos nemokamai mokosi 14–19 metų jaunuoliai. Projekto dalyviai ne tik kuria „Sumanaus vandens miesto“ trijų matmenų maketą, jie dar mokosi inovacijų vadybos pagrindų, dalyvauja ekskursijose po verslo startuolių, informacinių ir ryšių technologijų įmones. Taip ugdoma jaunuolių profesinė motyvacija ir kūrybingumas, daugiau sužinoma apie  informacinių ir ryšių technologijų (IRT) specialybes.

Projektas „Atrask save 3D mieste“ įgyvendinamas kartu su partneriais – Klaipėdos miesto savivaldybės viešąja biblioteka ir VšĮ Robotikos mokykla. Šis projektas – vienas iš 45 šalies viešųjų bibliotekų projektų, kuriuos iš dalies finansuoja Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos projektas „Bibliotekos pažangai 2“ ir Kultūros ministerija. Projektų metu, pasitelkiant modernias technologijas, siekiama gerinti vietos bendruomenių gyvenimo kokybę.

Viešųjų bibliotekų inovacijų programos apdovanojimus teikianti organizacija EIFL remia besivystančių ir pereinamojo laikotarpio ekonomikos šalių bibliotekas ir skatina jas, plėtojant novatoriškas viešųjų bibliotekų paslaugas, naudoti informacines bei ryšių technologijas. Organizacija taip pat dalijasi informacija apie sėkmingą kitų bibliotekų veiklą, skatina diegti kitų bibliotekų naudojamas populiarias paslaugas, kurios ne tik atitinka besikeičiančius vietos bendruomenių poreikius, bet ir paspartina pačios bendruomenės vystymąsi.

Daugiau informacijos – tel. (8 657) 557 55; el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..