Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. vasario 27 d.

Skaitytojau, pažink savo biblioteką

Nesvarbu, ar į knygų šventovę užsukate ieškodami turiningo laisvalaikio, ar medžiagos moksliniam darbui – esate laukiami mokymuose, kuriuose galėsite susipažinti su Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje teikiamomis paslaugomis, vartotojų aptarnavimo tvarka, suskaitmeninto kultūros paveldo dokumentais, lietuviškomis elektroninėmis knygomis, elektroniniais ir atvirosios prieigos ištekliais, katalogais ir duomenų bazėmis bei kita naudinga informacija. Taip pat mokymuose galėsite patobulinti turimas teisines žinias, išmokti susirasti reikalingus Lietuvos teisės aktus, teismų praktikos bylas ar kitą susijusią medžiagą. Mokymai skirti pažengusiems vartotojams.

Kviečiame senjorus apsilankyti Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, kur bus galima pagerinti kompiuterinio raštingumo žinias ir susipažinti su interneto pradžiamoksliu.

Taip pat kviečiame sužinoti ir apie galimybę skaityti daugybę el. knygų legaliai ir nemokamai. Galėsite mėgautis grožine literatūra, skaityti mokslinę literatūrą, nebereiks nešioti lietuvių literatūros klasikos raštų kuprinėje ir kt. Pristatysime Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamas lietuviškas el. knygas portale www.ibiblioteka.lt ir lietuvių literatūros klasikos kūrinių el. knygų biblioteką svetainėje www.epaveldas.lt. Sužinosite apie galimybę skaityti el. knygas užsienio kalbomis. Apie visa tai kalbėsime mokymuose „Tūkstantis knygų kišenėje“.

Turėsite galimybę susipažinti ir su muzikos duomenų baze „Naxos Music Library“. Joje galima klausytis pačios įvairiausios muzikos: klasikinės, džiazo, pasaulio folkloro, šiuolaikinės populiariosios, roko ir kt. muzikos įrašų. Supažindinsime su muzikos kūrimo, atlikimo ir prodiusavimo programomis „AbletonLive“ ir „GarageBand“: jų kūrybiniais ir techniniais aspektais, garso takelių kūrimu, įrašinėjimo procesu ir įrašų redagavimo priemonėmis, taip pat pristatysime trumpą įvadą į prodiusavimą. Pažintis su natografijos programa „Sibelius“ taip pat atvers naujas galimybes: išmoksite ja naudotis, pritaikyti savo poreikiams, kūrybai, leidybai.

Nacionalinė biblioteka vėl kviečia į nemokamus mokymus, skirtus visiems, norintiems susipažinti su bibliotekos teikiamomis galimybėmis ir gebėti patogiai jomis naudotis.

Išsamiau apie mokymų kovo mėn. grafiką ir registraciją ›

Dalyvių skaičius ribotas. Mokymų trukmė – iki 1 val. Jei kiltų klausimų, rašykite mums el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..