Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. spalio 27 d.

Nacionalinėje bibliotekoje įvyko tarptautinis forumas „Kultūra ir darnus vystymasis“

Spalio 26 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje surengtas tarptautinis forumas „Kultūra ir darnus vystymasis“. Forumu siekta inicijuoti diskusiją apie kultūros ir kūrybinių industrijų sektoriaus vaidmenį darnaus vystymosi procese.

Sveikinimo žodį tarė Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas, jis trumpai pristatė susirinkusiems Nacionalinės bibliotekos misiją šalies ir visuomenės kultūriniame gyvenime. Forumą pradėjo dr. Arūnas Gelūnas, Lietuvos Respublikos nuolatinės atstovybės prie UNESCO atstovas, jo pranešimo tema – „Kultūra – tai raktas į darnų vystymąsi. Koks tai vystymasis?“ Kiti forumo pranešėjai iš Danijos (Oleg Koefoed), Suomijos (dr. Katriina Soini, dr. Pia Strandman), Švedijos (Johanna Skantze), Norvegijos (Tone Skårdal Tobiasson), Islandijos (Kristjana Rós Guðjohnsen), Estijos (Jorma Sarv), Latvijos (Jonas Buchel) ir Lietuvos (dr. Jekaterina Lavrinec) pasidalijo kūrybinių ir kultūrinių industrijų indėlio į darnųjį vystymąsi įžvalgomis ir pavyzdžiais. Taip pat pristatytas naujausias darnaus vystymosi ir kultūros sąsajas nagrinėjantis tyrimas.

Renginį organizavo Nacionalinė kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacija, bendradarbiaudama su partneriais: Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, Valstybės pažinimo centru, Lietuvos savivaldybių asociacija, Šiaurės šalių nevyriausybinėmis organizacijomis. Forumą globoja Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija.