Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. lapkričio 14 d.

Romeo ir Džiuljeta: Šekspyro meilės legenda balete

Ar kada sėdėdami paslaptingai aptemdytoje teatro salėje ir stebėdami trapius, bet neįtikimai ištvermingus siluetus scenoje susimąstėte, kaip kuriamas baletas? Kaip baleto šokėjai geba judesiu perteikti pasakojimą, nuotaiką ir emociją, o ypač – poeziją ir jos grožį?

Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras kartu su visu pasauliu mini genialaus dramaturgo, poeto Williamo Sheakespeare’o 400-ąsias mirties metines. Šiai sukakčiai skirta ką tik pasirodžiusi premjera, kompozitoriaus Sergejaus Prokofjevo ir choreografo Krzysztofo Pastoro baletas „Romeo ir Džuljeta“. Šia proga kviečiame į edukacinį renginį (ir tiesiog malonų vakarą), kuriame galėsite sužinoti, kiek choreografų baletuose įkūnijo žymiąją meilės istoriją, pasigėrėti ką tik įvykusios premjeros fragmentais ir aktoriaus Dovydo Stončiaus skaitomomis eilėmis.

Renginys vyks lapkričio 15 d. 18 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) V a. meno erdvėje. Numatoma renginio trukmė – 1,5 val. Organizatoriai – Nacionalinės bibliotekos Paslaugų departamento Muzikos ir vizualiųjų menų skyrius ir Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras. Įėjimas atviras.

Ateikite. Puikus metas šokti ir deklamuoti meilę – kad nesušaltume.