Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. lapkričio 15 d.

Atidaroma Šiaurės šalių vaikiškų knygų iliustracijų paroda „Su vėju!“

Šiuolaikiniam žmogui gerai pažįstama nesvyruojanti Šiaurės šalių pozicija: vaikai ir jaunimas nusipelno pagarbos. Šiaurės šalių literatūra ir iliustracijos įkvepia juos mąstyti savo galva, lavinti vaizduotę, mintis ir jausmus, skatina būti drąsius, laisvus ir patrakusius, – visai kaip vėjas. Siekdamas atskleisti šį požiūrį ir Šiaurės Europos gamtos kontrastus, taip pat šiame regione senas tradicijas turintį vaizdinio pasakojimo meną, Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje pristato Šiaurės šalių vaikiškų knygų iliustracijų parodą „Su vėju!“ (angl. Into the Wind!).

Jau netrukus Nacionalinėje bibliotekoje galėsite pasigėrėti septyniolikos iliustratorių iš Alandų ir Farerų salų, Danijos, Grenlandijos, Islandijos, Norvegijos, Suomijos ir Švedijos darbais. Parodoje sąmoningai surinkti labai skirtingi autoriai ir jų darbai. Eksponuojama kūryba išsiskiria stipriai išreikšta tradicija, puikiu techniniu atlikimu ir stipria menine ekspresija. Didelė dalis autorių yra pelnę tarptautinių apdovanojimų, nominuoti prestižinei Šiaurės Tarybos vaikų ir jaunimo literatūros premijai.

Paroda atidaroma lapkričio 17 d. 17.30 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) V a. galerijoje ir lankytojų lauks iki gruodžio 18 dienos. Parodos atidaryme dalyvaus jos kuratorė Ulrike Nickel ir viena iš parodos dalyvių, iliustratorė Jenny Lucander (Suomija). Įėjimas atviras.

Organizatoriai – Nacionalinės bibliotekos Komunikacijos ir rinkodaros departamento Rinkodaros ir intelektinių paslaugų skyrius ir Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje. Partneriai ir rėmėjai: Berlyno vaikų kultūros draugija, Šiaurės šalių namai Reikjavike, Šiaurės ministrų taryba, Danijos menų fondas, Švedijos menų taryba, „Norden“ asociacijų sąjunga. Parodos kuratorė Ulrike Nickel.