Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. sausio 16 d.

Susitikimas su Violeta Palčinskaite

Kviečiame į susitikimą su Violeta Palčinskaite. Renginyje bus pristatyta rašytojos atsiminimų knyga „Atminties babilonai, arba Aš vejuos vasarą“, dalyvaujanti Metų knygos rinkimuose.

Violeta Palčinskaitė – garsi poetė, dramaturgė, scenaristė, vertėja – labiausiai žinoma kaip vaikų rašytoja. Su jos eilėraščiais ir pjesėmis užaugo ne viena skaitytojų karta. Šioje suaugusiųjų knygoje – stulbinama, autoironiška akistata su praeitimi, neeilinio likimo peripetijos, kūrybos ir meilės keliai bei klystkeliai, prisiminimai apie Lietuvos kultūros grandus Juozą Miltinį, Donatą Banionį, Juditą Vaičiūnaitę ir kitus.

„Rašytoja knygoje ne tik atskleidžia daugelio savo kūrinių parašymo aplinkybes, kūrybos procesą, tikslą, bet ir pateikia jau publikuotų eilėraščių bei jų ištraukų. Skaitytojui, kuris gerai išmano V. Palčinskaitės kūrybą, – tai maloni reminiscencija, o jaunesniam, tam, kuris užaugo jau su kitokia lektūra, – tai būdas suprasti, kodėl esi toks, koks esi, nes vaikų poetė prabyla apie sudėtingus dalykus stebėtinai paprastai, eiliavimas kaip žaidimas virsta eiliuotu gyvenimu.“ (Ramūnas Čičelis).

Susitikimas vyks 2017 m. sausio 17 d. 18 val. Lietuvos nacionalinės bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) Konferencijų salėje (V a.). Renginį ves leidyklos „Tyto Alba“ direktorė Lolita Varanavičienė, dalyvaus dainų autorius ir atlikėjas Vygantas Kazlauskas. Organizatorius – Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Kultūrinės edukacijos skyrius.

Įėjimas laisvas.

Renginys „Facebook“ paskyroje ›