Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. sausio 16 d.

Liaudies daina karpinyje. Susitikimas su Klaidu Navicku

Kartų kartas siekiantis tautos palikimas – trapiame, subtiliame, simbolių kupiname kūrinyje. Istorijos, telpančios į vieną popieriaus lapą, ar tiksliau – jame atpažintos ir išryškintos? Karpinius esame matę kiekvienas. Bet ką apie juos žinome?

Kviečiame į susitikimą su žinomu Lietuvos tautodailininku, karpinių meistru Klaidu Navicku. Jo darbams yra išduotas tautinio paveldo produkto sertifikatas, tautodailininkas pripažintas tradicinių amatų meistru ir švietėju. Savo kūrybą jis yra pristatęs net Kinijoje ir Japonijoje.

Renginyje tautodailininkas plačiau papasakos apie savo kūrybą, liaudies dainų simbolius ir motyvus autoriniuose karpiniuose. Galima bus susipažinti su karpinių istorija ir karpymo technikos ypatumais. Norintieji galės sukurti savo karpinį: jei ketinate būti vienas jų, atsineškite aštrias, lenktas manikiūrines žirklutes.

Renginys vyks sausio 18 d. 18 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) V a. meno erdvėje. Numatoma renginio trukmė – 1,5 val. Organizatorius – Nacionalinė biblioteka.

Dalyvių skaičius ribotas, todėl kviečiame registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..