Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. vasario 2 d.

Kviečiame į filmo „Astrida“ peržiūras

„Pepė Ilgakojinė“, „Emilis iš Lionebergos“, „Karlsonas, kuris gyvena ant stogo“ – ar dar yra negirdėjusių apie šiuos švedų vaikų autorės Astridos Lindgren kūrinius ir spalvingus jų personažus, pakerėjusius milijonus didelių ir mažų skaitytojų? Astridos knygos parduotos 150 milijonų kopijų tiražu, ji yra viena skaitomiausių autorių pasaulyje. Kas yra ši kūrėja ir kaip gimė jos parašytos istorijos?

Visus, besidominčius vaikų literatūra ir norinčius pažinti rašytoją, kviečiame į dokumentinį filmą „Astrida“ (2014 m.) – režisierės Kristinos Lindström kūrinį apie vieną žymiausių švedų vaikų knygų autorių. Filme užfiksuota archyvinė medžiaga pristato Astridą Lindgren ir jos kūrybą kitoms kartoms. Filmas rodomas švedų kalba su angliškais ir lietuviškais subtitrais.

Peržiūros vyks vasario 2 ir 3 d. 18 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) kino salėje, V a. Numatoma renginio trukmė – 1,5 val. Organizatoriai – Nacionalinė biblioteka, Švedijos ambasada Lietuvoje ir Vilniaus universiteto Kauno fakulteto Germanų filologijos katedra. Įėjimas laisvas.