Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. vasario 2 d.

Meno popietė dailės mėgėjams atskleis kompozicijos paslaptis

Kompozicija – kiekvieno dailės kūrinio pagrindas. Jos nesant, atitinkamas vaizdas bus tik padrika spalvų, objektų ar faktūrų dėlionė, o ne kūrinys. Ir atvirkščiai – pasitelkus kompoziciją, iš pažiūros atmestina dėlionė tampa meno kūriniu.

Komponuoti – tai įvairius elementus išdėstyti plokštumoje atitinkamomis erdvės proporcijomis ir tvarka. Tai nėra paprasta užduotis, pavykstanti tikrai ne kiekvienam menininkui. Be to, visa meno istorija rodo, kad meno kūrinio kompozicija – sąlyginis dalykas. Tai – kūrybinis aktas, kuriam šiuo metu negalioja jokie įstatymai, šablonai ar trafaretai.

Vis dėlto egzistuoja įvairios raiškos ir harmonizavimo priemonės, kurias išmanydami lengviau kursite savitas meniškas kompozicijas. Kviečiame į seminarą, kuriame vaizdžiai pristatysime kompozicijos raiškos pagrindus, o kūrybinėse dirbtuvėse drauge kursime įvairias menines kompozicijas. Edukacinį renginį ves Lietuvos edukologijos universiteto profesorė dailininkė Giedrė Riškutė.

Renginys vyks vasario 5 d. 12 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) V a. meno erdvėje. Numatoma renginio trukmė – 2 val. Organizatorė – Nacionalinė biblioteka.

Dalyvių skaičius ribotas, todėl kviečiame registruotis tel. 8 682 22558.

Praleiskime savaitgalį kūrybingai!