Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. vasario 13 d.

Nacionalinė biblioteka valstybingumo šventės maršrutuose „Geltona. Žalia. Raudona“

Minėdama Vasario 16-osios šventę, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka prisideda prie projekto „Valstybingumo maršrutai. Geltona. Žalia. Raudona“, raginančio švęsti ir pažinti Lietuvos paveldą, žmones ir valstybę.

Nacionalinės bibliotekos renginius rasite žaliame ir raudoname maršrutuose. Žaliasis maršrutas kviečia bendrauti su iškiliais Lietuvos kūrėjais, įsigilinti į jų kūrybą, sužinoti daugiau apie mūsų krašto kompozitorius, muzikantus, tapytojus ir kitų sričių menininkus. Raudonojo maršruto susitikimai skatins nuodugniau pažinti savo šalies istoriją, valstybingumo raidą ir su ja iškilusias asmenybes. 

Nacionalinės bibliotekos šventinių renginių programa

Žalias maršrutas

14 val. Poezijos skaitymas – Gintaras Grajauskas ir Dovydas Grajauskas. Talentingas daugelio poezijos premijų laureatas, eseistas, dramaturgas, muzikantas ir dainininkas Gintaras Grajauskas scenoje susitinka su kolega ir sūnumi Dovydu Grajausku.

15.30 val. Dainuojamoji poezija – Neda Malūnavičiūtė ir Olegas Ditkovskis. Legendinis džiazo dainininkės ir aktoriaus duetas surengs proginį Lietuvos gimtadieniui skirtą koncertą.

15.30 val. Dirbtuvės mokiniams PATS SAU – „Lip(š)nūs žodžiai“. Mokiniai (nuo 7 metų) susipažins su lipnių užrašų gamybos procesu, išmoks darbuotis plėvelių pjaustykle ir programa „Paint.net“, sukurs proginį lipduką. Dirbtuvės skirtos pradedantiesiems.

17 val. Poezijos skaitymas – Rimvydas Stankevičius, muzikinis pasirodymas – Domantas Razauskas. Vytauto Kernagio prizo pirmasis laureatas Domantas Razauskas ir vienas kūrybingiausių poetų Rimvydas Stankevičius savo kūryba prisilies prie kiekvienos sielos.

18 val. Poezijos skaitymas – Aidas Marčėnas, instrumentinis pasirodymas – Saulius Petreikis. Įtaigūs, gilūs, akimirkos jausmą perteikiantys žodžiai ir tyrų, grynų garsų harmonija – bendrame Nacionalinės premijos laureato Aido Marčėno ir multiinstrumentalisto Sauliaus Petreikio pasirodyme.

Raudonas maršrutas

10.30 val. Dirbtuvės mokiniams PATS SAU – „Vėliavos mojuoklis“. Pasigamink trispalvės mojuoklį pasitelkdamas smulkiosios elektronikos konstruktorių „LittleBits“. Skirta mokiniams nuo 7 iki 12 metų.

13 val. Praeities didvyriai: protmūšis mažiems ir dideliems istorikams. Ar išmanote Lietuvos istoriją? Išmėginkite jėgas smagiame visai šeimai skirtame protmūšyje apie Lietuvos praeitį. Žinias apie Lietuvą pagilinsite susitikę su knygos „Lietuvos mūšiai ir kariai“ autore Živile Mikailiene ir dailininke Indre Salanginaite. Renginį veda aktorė Daiva Rudytė.

13 val. Dirbtuvės mokiniams PATS SAU – „Įžiebk trispalvę“. Sukurk elektroninį proginį atviruką naudodamasis mikrokompiuteriu „Arduino“. Dirbtuvės skirtos mokiniams nuo 10 iki 14 metų.

14.30 ir 16.30 val. „Lietuva, Tėvyne mūsų, su gimtadieniu!“ Knygos „Tautiška giesmė“ autoriai laukia 4–10 m. vaikų kūrybinėse dirbtuvėse. Čia rasite laikinų patriotinių tatuiruočių saloną, rinksite gimtadienio dovanas Lietuvai ir kursite Vinco Kudirkos portretus.

Atkreipiame dėmesį, kad į šiuos renginius būtina registruotis iš anksto.
Registracija ir daugiau informacijos apie projektą „Valstybingumo maršrutai“ ›
Daugiau apie Nacionalinės bibliotekos renginius skaitykite portale 15min.lt ›

Švęskime Lietuvos valstybės atkūrimą drauge!