Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. vasario 15 d.

Kūrybinėse dirbtuvėse – pažintis su tėvų vaikystės žaislais

Sakoma, kad iš tikrųjų žmonės žaisti nenustoja – augant keičiasi tik jų žaislų mastas ir pobūdis. Vis dėlto šį kartą pažvelgsime būtent į vaikystės žaislų istoriją, nuo kurios ir prasideda žingsniai kitų žaidimų link. Ne tik pažvelgsime, bet ir pačiupinėsime.

Jau šį sekmadienį kviečiame į kūrybines dirbtuves visai šeimai, organizuojamas drauge su VšĮ Žaislų muziejumi. Tie, kurie jau spėjote apsilankyti Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento renginių erdvėje, matėte joje eksponuojamą Žaislų muziejaus parodą. Paroda ypatinga tuo, kad joje mažieji skaitytojai gali išvysti žaislus, kokiais veikiausiai džiaugėsi jų tėveliai – čia rasite išrikiuotus XX a. 9 dešimtmečio poroloninius žaislus, gamintus dar tuometinėje Sovietų Sąjungoje.

Būtent tarp šios parodos eksponatų ir vyks dirbtuvės, kuriose kursime tradicines lėlytes iš siūlų, tokias, kurias, matyt, vaikystėje taip pat yra kūrę šiuolaikiniai tėveliai. Kviečiame registruoti 7–12 metų vaikus ir raginame kartu užsukti ir jų šeimos narius.

Lėlytes gaminsime vasario 19 d. 13 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) Vaikų ir jaunimo literatūros departamento renginių erdvėje (I a.). Numatoma renginio trukmė – 1 val. Organizatorė – Nacionalinė biblioteka ir VšĮ Žaislų muziejus.

Dalyvių skaičius ribotas, todėl kviečiame registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba telefonu (8 5) 239 8561.