Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. vasario 15 d.

Užgavėnių kaukių dirbtuvės

Artėjant Užgavėnėms, po kurių jau galima drąsiai pradėti laukti pavasario, kviečiame 6–12 metų vaikus ir jų tėvelius į edukacinę programą apie tradicines Užgavėnių kaukes.

Programoje sužinosime, kodėl gąsdiname žiemą baisiomis kaukėmis ir valgome riebius storus blynus. Taip pat išvysime tradicinių kaukių pavyzdžių ir netgi patys po tokią pasigaminsime. Jei turite įdomių medžiagų, kurias norėtumėte panaudoti kurdami pačią originaliausią ir baisiausią kaukę (juk reikia, kad žiema pakrauptų!), mielai prašome jas atsinešti. Kaukėms gaminti tinka įvairūs siūlai, plaušai, medžiagos ar kailio atraižos ir net kiaušinių pakuotės.

Užgavėnėms ruošimės vasario 19 d. 12 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) V a. meno erdvėje. Numatoma renginio trukmė – 2 val. Organizatorė – Nacionalinė biblioteka.

Dalyvių skaičius ribotas, tad skubėkite registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Žiemuže, išeik gražiuoju, esam pasiryžę tave išprašyti!