Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. vasario 21 d.

Pristatyta projekto „Bibliotekos pažangai 2“ poveikio vertinimo ataskaita

Vasario 21 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje įvyko projekto „Bibliotekos pažangai 2“ įgyvendinimo priežiūros grupės narių posėdis, kuriame buvo pristatyti svarbiausi 2016 m. gruodžio 31 d. pasibaigusio projekto rezultatai, finansiniai rodikliai ir galutinė ataskaita.

Susitikime Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas dar kartą pasidžiaugė pasiektais projekto rezultatais, pažymėjo jo svarbą Lietuvos bibliotekoms ir bendruomenėms.

Apibendrindamas projekto „Bibliotekos pažangai 2“ pasiektą poveikį projekto vadovas Eugenijus Stratilatovas akcentavo svarbiausius jo rezultatus. Pirmiausia, viešosios bibliotekos per savo projektus, nukreiptus į vietos bendruomenėms aktualių problemų sprendimą, sugebėjo pritraukti daugiau lėšų nei planuota projekto pradžioje. Užmegzti ilgalaikės partnerystės ryšiai su vietos valdžia, nevyriausybinėmis organizacijomis, verslu. Tai bibliotekoms padės užtikrinti projekto metu sukurtų naujų ar patobulintų esamų paslaugų tęstinumą ir tvarumą. Reikšminga ir tai, kad bibliotekos į savo projektų veiklą įtraukė filialus nutolusiuose regionuose.

Su projekto „Bibliotekos pažangai 2“ poveikio rodiklių apibendrinamąja ataskaita galite susipažinti čia ›