Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. kovo 9 d.

Nacionalinėje bibliotekoje – Z. Kazėno-Zikos dekoratyvi erdvinė instaliacija „Gelmės“

Zinas Kazėnas-Zika – nestandartinė savo laikotarpio asmenybė ir išskirtinio darbštumo menininkas. Tą liudija nesuskaičiuojami jo darbai: fotografija, fotografika, tapyba, asambliažai, instaliacijos. Produktyvusis jo profesinės ir kūrybinės veiklos periodas prasidėjo praėjusio šimtmečio 6-ajame dešimtmetyje, o šiandien kalbame apie Ziną kaip apie kūrėją ir menininką.

Kovo mėnesį Nacionalinėje bibliotekoje Z. Kazėnas-Zika pristatys dekoratyvinę erdvinę instaliaciją „Gelmės“. Instaliacijos pagrindą sudaro abstrakčios fotografijos ir ornamentikos technika marginti cilindrai, tapyba ant medžio pliauskų, paveikslai, eskizai ir piešinių pagrindu sukurti vaizdo opusai. Pastarieji it savotiški kūrybos katalogai ne tik pristato konkrečius kūrinius, bet ir atspindi pačią autoriaus kūrybos esmę. „Tai – naujojo individualizmo pradžia. Eros, kurioje kalbama ne tik apie socialines problemas, bet ir apie šiandienes jų interpretacijas. Tai – artefaktų ir natūros simbiozės problematika. Kas tikra, istoriškai pateisinama, kas turi išliekamąją vertę. Tai – nauja ieškojimų kryptis, deklaruojanti šiuolaikinio sociumo integracijos procesus: ekologiją, mokslą, tradicijas, kultūrinį palikimą ir pan.“, – apie menininko kūrybą atsiliepia doc. dr. Eglė Jaškūnienė.

Instaliacijos atidaryme dalyvaus jos autorius, renginį ves žurnalistas, fotografas Juozas Šalkauskas. Laukiame jūsų kovo 10 d. 16 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) V a. meno erdvėje. Organizatorė – Nacionalinė biblioteka. Įėjimas laisvas.

Instaliacija lauks lankytojų iki kovo 17 d.

Sekite renginio naujienas „Facebook“ paskyroje ›