Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. balandžio 4 d.

Diskusija su A. Šlepiku ir apsakymų rinkinio „Lietaus dievas ir kiti“ pristatymas

Kviečiame į susitikimą ir kultūrinę diskusiją su rašytoju Alvydu Šlepiku. Rašytoją kalbins lietuvių poetas, Nacionalinės premijos laureatas Aidas Marčėnas. Susitikime pristatysime ir Alvydo Šlepiko apsakymų rinkinį „Lietaus dievas ir kiti“.

Pirmasis knygos „Lietaus dievas“ leidimas pasirodė dar 2005 m., jį sudarė devynios meistriškai pasakojamos provincijos miestelio istorijos, aprėpiančios žmonių nuopuolius, kasdienybės skaudulius ir šviesias vaiko svajones, gėrio daigus, pačios būties dėsnius. 2016 m. rašytojas grįžo prie kūrinio ir papildė rinkinį dar šešiais apsakymais. Neseniai pasirodė atnaujinto rinkinio leidimai baltarusių ir vokiečių kalbomis, o kovo pabaigoje A. Šlepikas dalyvavo Leipcigo (Vokietija) knygų mugėje, kur, be šios knygos, pristatė ir savo romaną „Mano vardas Marytė“.

Alvydas Šlepikas už eilėraščių rinkinius „Taika tavo kraujui“ ir „Tylos artėjantis“ pelnė Zigmo Gėlės ir Julijono Lindės-Dobilo premijas, už novelių rinkinį „Lietaus dievas“ – Petro Cvirkos literatūros premiją. Daugiausia apdovanojimų rašytojas gavo už romaną „Mano vardas – Marytė“: Lietuvos rašytojų sąjungos premiją, Jono Marcinkevičiaus literatūros premiją, Patriotų premiją; skaitytojai romaną išrinko 2012 metų knyga.

Laukiame jūsų balandžio 4 d. 18 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) Bendradarbystės erdvėje (III a.). Organizatorė – Nacionalinė biblioteka. Įėjimas laisvas.

Sekite renginio naujienas „Facebook“ paskyroje ›