Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. balandžio 12 d.

Naujas elektroninis leidinys – P. Biveinio „Bibliotekininkystės mokslinių tyrimų raida Lietuvoje 1990–2014 metais“

Per pastaruosius dvidešimt penkerius metus bibliotekininkystės mokslas pasipildė naujomis temomis, koncepcijomis, faktografine medžiaga, reikšmingais apibendrinimais ir išvadomis. Buvo plečiamos metodologinės priemonės, taikomi įvairūs tyrimų metodai. Kviečiame skaityti Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos elektroniniu būdu išleistą Nacionalinės bibliotekos Informacijos mokslų departamento Bibliotekininkystės skyriaus vyriausiojo metodininko-tyrėjo Petro Biveinio knygą, kurioje apibūdinami bibliotekininkystės moksliniai tyrimai, atlikti Lietuvoje po nepriklausomybės atkūrimo.

Leidinyje nagrinėjama mokslinė literatūra: monografijos, disertacijų santraukos, studijos, sociologinių tyrimų ataskaitos, mokslo straipsniai, pranešimai konferencijose, recenzijos ir kitos publikacijos. Atkreipiamas dėmesys, kad bibliotekininkystės mokslinius tyrimus atlieka ne tik šio mokslo specialistai, knygotyrininkai, bibliografai, bet ir istorikai, filologai, edukologai, kitų mokslų atstovai.

Knygoje bibliotekininkystės mokslo raida analizuojama atsižvelgiant į pagrindines tyrimų kryptis. Tai – teorinė bibliotekininkystė, atskiros (dalinės) bibliotekininkystės sritys, akademinė biblioteka, retų leidinių ir rankraščių tyrimai, tarptautinė bibliotekininkystė, bibliotekų istorija, taikomosios sociologijos metodų taikymas bibliotekininkystėje, bibliotekų vadyba, kultūros paveldo skaitmeniniams ir skaitmeninio turinio valdymas, skaitymas. Autorius nagrinėja kiekvienos jų pasiekimus, išryškina nepakankamai ištirtas temas, pateikia rekomendacijas dėl tolesnių tyrimų.

Elektroninę knygą rasite čia ›