Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. gegužės 3 d.

Nacionaliniame konkurse „Geras dizainas“ – pirma vieta

Gegužės 2 d. vakarą Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje Vilniuje jau šeštus metus iš eilės buvo išdalinti nacionalinio konkurso „Geras dizainas“ apdovanojimai. Per iškilmingą ceremoniją įteikta 10 prizinių statulėlių, 20 diplomų ir specialus publikos favorito apdovanojimas.

Šiais metais konkurso kategorijoje „Interjeras – įgyvendintas privataus arba visuomeninio interjero projektas“ pirmą vietą laimėjo architektūros studija „2XJ“ – už Jokūbo Jurgelio, Laimio Valančiūno ir Jurgos Marcinauskaitės sukurtą Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos interjerą.

Nacionalinės bibliotekos pagrindinio pastato interjeras sukurtas rekonstravus 1963 m. statytą biblioteką. Interjero elementai ir medžiagos buvo restauruojami arba atkuriami identiški. Esamose erdvėse, įsikūrusiose per šešis pastato aukštus, sukurta daug naujų funkcijų ir galimybių jomis naudotis: keli šimtai šiuolaikiškų darbo vietų skaitytojams, bendradarbystės erdvių, kavinė, konferencijų salė, galerija, garso įrašų studija, nedidelė kino salė, įvairios menų erdvės, vaikų užimtumo centras ir t. t. Daug dėmesio skirta interjero estetiniams sprendimams, pabrėžtas seno ir naujo santykis, siekta aiškiai atskirti nauja nuo to, kas paveldėta iš praeities. Pagrindine pastato interjero ašimi tapo vientisa, moderni, juoda baldinė struktūra, formuojanti naują bibliotekos veidą.

„Geras dizainas“ yra nacionalinis konkursas, skirtas atrasti ir įvertinti geriausiam dizainui šalyje – Lietuvos įmonių produkcijai ir Lietuvos dizainerių darbams. Prizas „Geras dizainas“ teikiamas dešimties geriausių darbų autoriams.

Kviečiame pasižvalgyti po portalo 15min.lt galeriją ›