Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. gegužės 12 d.

Šiaurės Jeruzalėje, t. y. Vilniuje, atidaryta moksleivių piešinių paroda „Piešiame Jeruzalę“

Gegužės 11 d. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento erdvėse atidaryta nacionalinė Lietuvos moksleivių piešinių paroda „Piešiame Jeruzalę“. Daugiau kaip 80 parodoje eksponuojamų piešinių atkeliavo iš devynių šalies savivaldybių, kuriose Izraelio ambasados iniciatyva 2016–2017 m. surengti moksleivių piešinių konkursai Jeruzalės bei Lietuvos ir Izraelio valstybių draugystės temomis.

Nacionalinėje parodoje „Piešiame Jeruzalę“, skirtoje Lietuvos ir Izraelio diplomatinių santykių 25-mečiui paminėti, eksponuojami trijų amžiaus grupių (6–10, 11–14 ir 15–19 metų) konkursų laureatų darbai. Piešiniuose vaikai kūrybiškai perteikė įsivaizduojamą Jeruzalę.

„Inicijavus pirmąjį vaikų piešinių konkursą „Piešiame Jeruzalę“ Elektrėnų savivaldybėje, likau sužavėtas – moksleiviai įžvelgė ir atskleidė svarbiausią Jeruzalės bruožą – kultūros, religijos ir požiūrių įvairovę. Supratau, kad turime tęsti šį projektą ir kitose Lietuvos savivaldybėse. Bendradarbiavimas su regionais buvo nuostabi patirtis“, – sakė Izraelio ambasadorius Amiras Maimonas.

Paroda atidaryta nuotaikingoje ir dvi šalis dar labiau suartinančioje atmosferoje. Į atidarymą atvykę regionų atstovai susirinkusius svečius sveikino trumpais muzikiniais pasirodymais, o savivaldybių vadovai negailėjo gerų žodžių konkursų dalyviams ir organizatoriams.

Izraelio ambasados Lietuvoje inicijuoti moksleivių piešinių konkursai „Piešiame Jeruzalę“ vyko Alytaus miesto, Elektrėnų, Birštono, taip pat Rokiškio, Jurbarko, Kretingos, Kėdainių, Molėtų, Utenos rajonų savivaldybėse. Alytuje konkurso tema buvo pakeista į „Draugystės tiltas „Izraelis–Lietuva“, mat jo pradžia sutapo su 25-uoju šalių diplomatinių santykių jubiliejumi, kurį šalys mini šiais metais. Konkursuose dalyvavo daugiau kaip 800 moksleivių iš 59 šalies mokymo įstaigų. Juos ruošė per 90 dailės mokytojų, kuriems talkino kitų disciplinų – istorijos, etikos ir geografijos pedagogai. 

Vaikų piešinių paroda „Piešiame Jeruzalę“ Lietuvos nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento erdvėse bus eksponuojama iki gegužės 31 dienos. Įėjimas laisvas.