Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. birželio 15 d.

Birželio 19 d.: susitikimas su portugalų rašytoja A. F. Amaral ir romano pristatymas

Kviečiame į susitikimą su portugalų rašytoja Ana Filomena Amaral, kuriame rašytoja pristatys savo romaną pavadinimu „Vaulted Home: Those Who Cheated Death“ (liet. „Skliautuoti namai: apgavusieji mirtį“).

Ana Filomena Amaral gyvena ir jau 27 metus kuria Lozane (Lousã), Portugalijoje. Rašytoja nepriekaištingai moka keletą užsienio kalbų, nuolat kaupia įvairių sričių žinias. Yra publikavusi 5 romanus. Su vienu jų – „Vaulted Home: Those Who Cheated Death“ susirinkusius Nacionalinėje bibliotekoje supažindins pati autorė.

Romaną sudaro dvi dalys. Pirmoje pasakojama apie Kūrėją ir jo sukurtą pasaulį, apie meilę. Antroje dalyje atskleidžiamas žmogaus vidinis pasaulis, jame gimstantys filosofiniai pasaulio kilmės ir būties klausimai. Skaitytojui pateikiama moters istorija, jos paprastas kasdienis gyvenimas. Veikėja ir jos siela tapatinama su Kūrėju, kasdieniai jos rūpesčiai – su upe, meilės kupina banga, srūvančia iš sielos gelmių ir meilės pasauliui. Romano tekstu, paremtu biblinių pasakojimų pamokymais, siekiama paliesti pamatines būties temas.

„Idėjos, žodžiai ir tekstai ateina per sapnus, naktį, – dalijasi rašytoja. – Žodžiai buvo mano kompanionai, suteikę jėgų ir norą gyventi. Jie – mano sielos liudytojai, mano dvasios veidrodis, saugi ir gryniausia mano gyvenimo būtis.“

Susitikimas vyks anglų kalba, bus verčiama į lietuvių kalbą.

Trumpai apie renginį

Data birželio 19 d.
Laikas 17 val.
Vieta Kino salė, V a.
Trukmė 1 val.
Įėjimas laisvas