Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. birželio 16 d.

Birželio 20 d.: edukacinė programa, kviečianti pažinti televiziją

Televizija jau tiek metų tapusi ko ne kiekvienų namų gyvenimo dalimi, kad nebekeliame klausimų apie jos kilmę ar žanrui būdingas sudėtines dalis. Bet, nusprendę pasidomėti kad ir itin įprastais kasdieniais dalykais, galime išlošti puikią progą sužinoti netikėtai spalvingų ar vertingų faktų. Tad kviečiame dalyvauti šioje loterijoje ir atvykti į susitikimą, kuriame supažindinsime su televizijos samprata, istorija, struktūra, televizijos žurnalistika ir režisūra.

Atvykę sužinosite, kada ir kokiuose rašytiniuose šaltiniuose kilo matymo per atstumą idėja, kas sieja „stebuklingąjį veidrodėlį“ ir televiziją, kaip kito informacijos perdavimas nuo „ausies kultūros“ iki šių dienų. Išgirsite apie pirmuosius televizijos išradėjus ir įvairius bandymus užfiksuoti vaizdą, o netikėtumu taps tikras Kalėdų naktį įvykęs stebuklas, lėmęs tolesnę televizijos raidos istoriją.

Seminare taip pat kalbėsime apie televizijos specifiką, žurnalistų etiką, papasakosime, kaip filmuojami siužetai, rengiamos laidos, kada atsirado reklama ir kokių profesijų atstovai dirba televizijoje. Susitikimą pagyvins tikros „užkadrinės“ istorijos, įdomybės ir faktai. Pageidaujantys galės išbandyti reporterio ar laidos vedėjo vaidmenį.

Renginį ves Muzikos ir vizualiųjų menų skyriaus vyriausioji redaktorė Aida Vėželienė.

Trumpai apie renginį

Data birželio 20 d.
Laikas 14 val.
Vieta Kino salė, V a.
Trukmė 1,5 val.
Įėjimas pavieniams lankytojams – laisvas, dėl grupių registracijos prašome kreiptis tel. (8 5) 239 8677