Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. birželio 23 d.

Birželio 27 d.: edukacinė programa „Įvadas į kino kūrimą“

Ko gero, dažnas yra išbandęs režisieriaus ar operatoriaus vaidmenį – filmavęs klasės ar giminių vakarėlius, kelionių įspūdžius ar miesto šventes. Tačiau ne visada filmuota medžiaga įdomi žiūrėti, joje nėra siužeto, yra nuobodi, vaizdas netolygus, drebantis. Tai ir dar daugelis kitų svarbių detalių rodo, kad filmo gimimas yra sudėtinga sistema, prie kurios, siekiant sukurti išliekamąją vertę turinčių įrašų, turėtų dirbti daug žmonių.

Gera žinia ta, kad naudodamasis šiuolaikinėmis technologijomis filmus gali kurti kiekvienas iš mūsų, nes pakanka turėti vaizdo kamerą, telefoną ir kompiuterį, kuriuo galima būtų apdoroti gautą vaizdo medžiagą. Vadinasi, pagrindinis uždavinys yra išmokti, kaip geriausiai perteikti savo sumanymą. Visus, sapnuojančius pirmojo savo kūrybos filmo pristatymą, kviečiame dalyvauti edukacinėje programoje, kurioje sužinosite pagrindinius kino kūrimo principus: susipažinsite su filmo kūrimo etapais, pagrindiniais kino kalbos elementais, kino profesijomis. Taip pat mokysimės vaizdais paversti literatūrinį pasakojimą (vizualizuoti). 

Kūrybinėse dirbtuvėse darbuosimės keliais etapais:

  1. formuosime filmo idėją;
  2. rašysime scenarijų (mokysimės sklandžiai išdėstyti istoriją pagal pasirinktą kūrinį);
  3. ant popieriaus piešime kadruotes (vizualizuosime);
  4. su kitais dalyviais aptarsime šių etapų darbo rezultatus;
  5. apibendrinsime žinias ir išvadas.

Edukaciją ves Nacionalinės bibliotekos Paslaugų departamento Muzikos ir vizualiųjų menų skyriaus vyriausioji redaktorė, režisierė Aida Vėželienė.

Kviečiame registruotis jau dabar.

Trumpai apie renginį

Data birželio 27 d.
Laikas 14 val.
Vieta Meno erdvė, V a.
Trukmė 1,5 val.
Įėjimas dalyvių skaičius ribotas, todėl prašome registruotis tel. 8 (5) 239 8677
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›