Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. birželio 27 d.

Liepos 1 d.: G. Žickytės filmo „Kaip mes žaidėme revoliuciją“ peržiūra

2011 m. žiūrovų akis pasiekęs Giedrės Žickytės filmas pasakoja istoriją apie pokštą, iškrėstą devintojo dešimtmečio viduryje, kai Lietuvoje dar nebuvo jokių atgimimo ženklų, o per naujametinį Kauno jaunųjų architektų karnavalą juokais susikūrė roko grupė ,,Antis“. Cirką primenantis įspūdingas grimas, stilizuoti pasirodymai, kandūs ir aštrūs tekstai kūrė agresyvią sovietinio gyvenimo karikatūrą.

Greitai ir net patiems grupės nariams netikėtai „Antis“ tapo ryškiausia Dainuojančios revoliucijos vėliavneše ir visuotiniu reiškiniu, įtraukusiu tūkstančius šalininkų. Tai istorija apie mažą šalį, ypatingą jos laikotarpį ir žmones, kurie, nepaisydami pavojaus, iškovojo Nepriklausomybę su šypsena veide ir daina lūpose.

Filme pamatysite išskirtinius kadrus iš asmeninių archyvų, išvysite muzikinių intarpų iš „Roko maršo“ festivalių, skandalingo ir nepamirštamo roko grupės „Anties“ pasirodymo Sovietų Sąjungos centrinės televizijos tiesioginiame eteryje ir kitų grupės koncertų, išgirsite šių įvykių liudininkų komentarus. Filmas tikina, kad Lietuvos žmones Dainuojančiai revoliucijai išjudino dainuojanti „Antis“. Ne be kandžios ironijos filme pasakojama ir apie spalvingą grupės įkvėpėjo ir lyderio Algirdo Kaušpėdo asmenybę.

2012 m. filmas „Kaip mes žaidėme revoliuciją“ „Sidabrinės gervės“ apdovanojimuose nominuotas geriausio ilgametražio dokumentinio filmo kategorijoje. G. Žickytė  yra ir geriausio televizijos filmo „Baras“, 2009 m. įvertinto „Sidarbinės gervės“ apdovanojimu, autorė.

Laukiame jūsų artėjančio šeštadienio vidurdienį.

Trumpai apie renginį

Data liepos 1 d.
Laikas 12 val.
Vieta Kino salė, V a.
Trukmė 1,5 val.
Įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›