Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. liepos 10 d.

Giedrios šypsenos įkandin

Į saulę dairomės pristigę šviesos ar tiesiog ilgėdamiesi ne tamsos. Šviesą galima susekti tebekvepiant pernykščiuose žolynuose, užčiuopti drąsoje lipti į kalną, nugirsti murkiant aplankstytuose nuotraukų arba knygos puslapių kampučiuose. Taip, rasite ją ir čia, gana klusniai sutupdytą į raides.

Karina Basiult

Sutikęs Kariną Basiul, Nacionalinės bibliotekos Informacijos mokslų departamento Nacionalinės bibliografinės apskaitos skyriaus vyriausiąją bibliografę, kas sykį apsidairai, iš kurgi ji paslapčia traukia tą švytintį nuotaikos lengvumą. Neteko ilgai laukti – dalį paslapties atskleidė vos paklausta.

0710 01Aleksandras Grinas, Raudonos burės: fejerija
„Neprisimenu, kiek kartų esu skaičiusi A. Grino „Raudonas bures“. Bet kiekvienąsyk ši knyga iš naujo dovanoja man begalinį laimės jausmą, leidžia tikėti stebuklais ir padrąsina tikėti svajonių išsipildymu.

 

0710 02Jack London, Trys širdys
Knyga, leidžianti man atsipalaiduoti, pabėgti nuo kasdienybės ir trumpam pasinerti į tikrus nuotykius. Lobio ieškojimas, indėnai, gražios moterys ir drąsūs vyrai, tvirta draugystė ir tikra meilė, klastingi priešai ir pavojai – visa tai rasite šiame romane.

 

0710 03Čingizas Aitmatovas, Ešafotas
...ir „Džamilia“. Nepaprastai mėgstu Č. Aitmatovo kūrybą. Kiekvienas jo romanas, kiekviena jo apysaka priverčia mane susimąstyti apie gėrį ir blogį, apie žmogaus ir gamtos tarpusavio ryšį. Šio autoriaus knygos moko mane gerumo, ragina nebūti abejingai, primena, kad žmogus pats pasirenka savo likimą.

 

0710 04Jan Brzechwa, Tiškutis
...ir „Brolių Grimų pasakos“. Kai pavargstu ir prarandu viltį, kai būna liūdna ir noriu pasislėpti nuo realybės, mėgstu skaityti pasakas. Mano mėgstamiausios – visame pasaulyje žinomos Brolių Grimų pasakos ir lenkų rašytojo J. Brzechwos apsakymai apie Tiškutį. Skaitydama pasakas nusiteikiu pozityviai ir optimistiškai – juk jose gėris visada laimi prieš blogį.

 

0710 05Wisława Szymborska, Wiersze wybrane
W. Szymborskos poezija jau seniai palietė mano sielą. Manau, dėl to, kad jos kūryboje daug filosofijos, gausu tiesos ir ironijos.“

 

Šias knygas galite rasti Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje arba bibliotekų virtualių paslaugų portale ibiblioteka.lt.