Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. liepos 31 d.

Tarptautiniame seminare aptartos penkios aukščiausios vaikų literatūros bangos

Liepos 27–29 dienomis Klaipėdos apskrities viešojoje Ievos Simonaitytės bibliotekoje vyko 10-asis tarptautinis seminaras „Jūra ir vaikų literatūra“. Į tradicinį renginį, kas dvejus metus organizuojamą Tarptautinės vaikų ir jaunimo knygos asociacijos (angl. International Board on Books for YoungPeople, IBBY) Lietuvos skyriaus ir Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento, susirinko vaikų literatūros ir skaitybos specialistai.

Šiųmečio seminaro tema – „Penkios aukščiausios vaikų literatūros bangos: XXI amžius“. Jame buvo pristatyta šiuolaikinė Lietuvos, Latvijos ir Estijos vaikų literatūra ir aptartos pagrindinės šalių kūrybos, leidybos ir skaitybos tendencijos. Paskutinę seminaro dieną Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmų kieme vyko vaikų literatūros skaitymai, atliepiantys 58-osios Jūros šventės temą – „Atraskime kitokią“, kuriuose dalyvavo lietuvių ir latvių rašytojai ir vertėjai.

Per seminarą veikė Aušros Kiudulaitės iliustracijų paroda, dalyviai klausėsi „Clementi Duo“ (Vokietija) koncerto „Pasakos, kerai ir muilo burbulai“, kuriame skambėjo vaikų literatūros šedevrų įkvėpti Maurice‘o Ravelio, Georges Bizet, Gabrielio Fauré, Paulo Dukaso ir kitų kompozitorių kūriniai.

Tai tęstinis IBBY Lietuvos skyriaus projektas, kuriam dalinį finansavimą skyrė Lietuvos kultūros taryba.