Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. rugpjūčio 4 d.

Rugpjūčio 11 d.: K. Vildžiūno meninio filmo „Aš esi Tu“ peržiūra

Dar vienas rugpjūčio penktadienis prieš akis, o penktadienio pietų patiekalas Nacionalinės bibliotekos kino klubo lankytojams jau žinomas. Puikus filmas. Lietuvių kūrėjų filmas. Gurmaniškas kūrinys akims. Gal kolegos nepyks, jei pusvalandžiu pavėluosite sugrįžti po pietų – juk rodysime garsųjį režisieriaus Kristijono Vildžiūno 2006 m. sukurtą filmą „Aš esu Tu“ (angl. You am I). Jei pyks, atsiveskite ir juos.

„Aš esi tu“ – tai istorija apie vienišą, gyvenimu nusivylusį architektą, nusprendusį įgyvendinti savo svajonę – pasistatyti futuristinį namelį medyje ir apsigyventi miške. Baronas (akt. Andrius Bialobžeskis) primena šiuolaikinį Lietuvos Robinzoną, norintį pamiršti civilizacijos suniokotą žmogų. Tačiau ramus Barono gyvenimas sutrukdomas, į netolimą kaimą atkeliavus grupei jaunuolių, norinčių pasilinksminti gamtoje. Atsiskyrėlis netikėtai patenka į netoliese triukšmingai švenčiamą Dominykos (akt. Jurga Jutaitė) gimtadienį.

Tuometinei filosofijos studentei šis filmas tapo pirmu vaidmeniu kine. Vienoje Vilniaus kavinukėje ją pastebėjo filmavimo grupės žmogus, atsakingas už aktorių parinkimą, ir pakvietė susitikti su režisieriumi. „Sunkūs buvo pirmųjų scenų filmavimai, nes nepažinojau žmonių, su kuriais dirbau. Vėliau, kai apsipratau su aplinka, beveik pamiršdavau, kad vyksta filmavimas“, – prisimena pagrindinio vaidmens atlikėja. Savo filmo heroję Dominyką J. Jutaitė apibūdina trumpai: „Ji – naivi, gyvenime ieško paprastų dalykų. Dominyka panaši į mane. Tikriausiai nebūčiau sukūrusi šio vaidmens, jei jis nebūtų man toks artimas. Galima sakyti, kad vaidinau pati save.“

Barono vaidmuo aktoriui A. Bialobžeskiui taip pat pirmasis kine. „Viename Antakalnio miške mokiausi laipioti medžiais, o susirinkusios močiutės žiūrėjo ir plojo“, – prisimena Andrius.

„Ši juosta pasaulio nesukrės ir požiūrio į jį nepakeis, – sakė antrasis filmo režisierius ir Kristupo vaidmenį brolio juostoje sukūręs Mykolas Vildžiūnas. – Filmas nėra labai konfliktiškas. Bet jei jį įsileisite ir priimsite tokį, koks yra, filmas jumyse pažadins vidinį konfliktą.“

Trumpai apie renginį

Data rugpjūčio 11 d.
Laikas 12 val.
Vieta Kino salė, V a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas dalyvių skaičius ribotas, prašome registruotis čia ›
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›
apie filmo kūrybinę grupę ir sulauktą pripažinimą skaitykite čia ›
Svarbu maloniai prašome gerbti vieni kitus ir atvykti laiku; vėluojantys žiūrovai į salę nebus įleidžiami