Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. rugsėjo 8 d.

Rugsėjo 16 d.: „Arabų kultūros dienos“ kviečia į paskaitą ir filmo peržiūrą

Ką iš tiesų žinome apie arabų kultūrą? Kokią mūsų turimų žinių dalį vis dar sudaro įvairūs mitai ir prietarai, kiek besąlygiškai priimame žiniasklaidos piešiamus šios tautų grupės portretus? Jei vis dar klaidžiojame „Tūkstančio ir vienos nakties“ pasakose, kviečiame bent vieną šių naktų paversti diena.

„Arabų kultūros dienos“ – tai iniciatyva, kuria siekiama puoselėti tarpkultūrinį dialogą, grįstą ne tiek teorinėmis žiniomis, kiek autentišku abipusiu supratimu. Jos organizatoriai siekia pateikti arabų kultūrą visuomenei iš meninės, akademinės ir estetinės perspektyvų. Tai jie daro akcentuodami meną ir kultūrą, švietimą ir kultūrinius saitus. Tikimasi, kad šis projektas padės Lietuvos gyventojams geriau suvokti ir plačiau pažvelgti į šią nepaprastai spalvingą kultūrą ir jos milžinišką indėlį į pasaulinės kultūros istoriją.

„Arabų kultūros dienos“ vyks Vilniuje, Kaune ir kituose Lietuvos miestuose rugsėjo 12–16 dienomis. Įspūdžių autentiškumas neabejotinas – šis renginių ciklas suburs menininkus, muzikantus, dėstytojus, žurnalistus, rašytojus ir valstybių atstovus iš Omano, Saudo Arabijos, Irako, Sirijos ir Palestinos. Ana’os Lindh fondo tinklo nariai organizuos edukacinę ir kultūrinę veiklą – paskaitas, literatūros vakarus, parodas, seminarus, sporto renginius ir daugelį kitų tiesioginį pažinimą dovanojančių renginių.

Nacionalinė biblioteka džiaugiasi galėdama tapti šios programos dalyve – maloniai kviečiame į paskaitą apie arabų kiną su arabiste Gintare Sereikaite. Po paskaitos žiūrėsime Egipto režisieriaus Fares’o Naanaa’os 2015 m. sukurtą filmą „Rojaus ribos“ (orig. Chbabek el jenna). 

Atkreipiame dėmesį, kad filmas bus rodomas originalo kalba su angliškais subtitrais.

Trumpai apie renginį

Data rugsėjo 16 d.
Laikas 14 val.
Vieta Kino salė, V a.
Trukmė 4 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Bendradarbiauja Arabų kultūros forumas kartu su Tuniso ambasada Varšuvoje
Daugiau informacijos

apie arabų kultūros dienas skaitykite čia ›

socialiniame tinkle „Facebook“ ›

Svarbu filmas bus rodomas originalo kalba su angliškais subtitrais