Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. spalio 10 d.

Vilniaus bičiulio Tbilisio dovana miestui

Savaitgalį Žvėryne vyko kasmetinis Tbilisio miesto festivalio „Tbilisoba 2017“ renginys – Tbilisio diena Vilniuje. Gruzijos ambasados Lietuvoje iniciatyva priešais Lietuvos nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką už draugystę ir bendradarbiavimą buvo pastatytas dailus parko suoliukas. Ant jo prisėdę vilniečiai ir miesto svečiai perskaitys užrašą gruzinų ir lietuvių kalbomis: „Vilniaus bičiulio Tbilisio dovana miestui“. Kaip pabrėžė Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas, „tai dar vienas mažas dailus akcentas į būsimo žinių ir meno kvartalo aplinkos estetiką“. „Esu tikras, kad bendromis pastangomis kartu su Vilniaus miesto savivaldybe, kitais partneriais, kurių gretose ir Gruzijos ambasada, įgyvendinsime ambicingą projektą – žingsnis po žingsnio įkursime menininkų ir mokslininkų kvartalą, kuriame norėtų laiką leisti sostinės gyventojai ir svečiai“, – pridūrė prof. dr. R. Gudauskas.

Vėliau linksmybės persikėlė į Tbilisio skverą. Gruzijos ambasadorė Lietuvoje J. E. ponia Khatuna Salukvadze žinomiems Lietuvos žmonėms – Gruzijos draugams – įteikė garbingų apdovanojimų. Simbolinis Tbilisio garbės piliečio diplomas buvo įteiktas ir Nacionalinės bibliotekos generaliniam direktoriui prof. dr. Renaldui Gudauskui. Tbilisio garbės piliečiais taip pat tapo Lietuvos televizijos ir radijo generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius, žurnalistė Edita Mildažytė, Vilniaus universiteto Užsienio kalbų instituto direktorė doc. Roma Kriaučiūnienė, politikai, diplomatai, Gruzijos diasporos atstovai.

Nuotaikingoje šventėje skambėjo gruzinų ir lietuvių dainos. Buvo sodinami vynuogienojai, gaminami ir valgomi gruziniški koldūnai su įdaru – chinkaliai (gruz. ხინკალი), grožimasi Gruzijos menininkų kūryba.