Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. lapkričio 10 d.

Spalio 13 d. – lapkričio 10 d.: rytmečio skaitymuose – pretendentės į metų knygas

Ar žinote, kad jau galite balsuoti už jums patikusias „Metų knygos rinkimams“ nominuotas lietuvių autorių knygas? Kad būtų lengviau išsirinkti, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas kviečia ikimokyklinio amžiaus vaikus ir 1–2 klasių moksleivius į garsinius rytmečio skaitymus. Nuo spalio 13 iki lapkričio 10 dienos skaitome „Metų knygos rinkimuose“ dalyvaujančias knygas – vienai pretendentei skiriama viena savaitė, o kiekvieną penktadienį su vaikais susitiks ir savo kūrinius pristatys patys knygų autoriai:

  • spalio 13 d. Gaja Guna Eklė skaitys apysaką „Brolis, kurio nereikėjo“;
  • spalio 20 d. Evelina Daciūtė pristatys knygą „Laimė yra lapė“;
  • spalio 27 d. Ilona Ežerinytė supažindins mažuosius skaitytojus su „Šunojaus diena“;
  • lapkričio 3 d. Virgis Šidlauskas skaitys apysaką „Ulfas ir stebuklinga barzda“;
  • lapkričio 10 d. Rebeka Una pristatys savo kūrinį „Aš esu Tomas, seklys“.

Rytmečio skaitymai – tęstinė edukacinė veikla, kurioje gali dalyvauti ir tėveliai su vaikais, ir didesnės darželių ar mokyklų grupės. Susitikimai vyksta pirmadieniais ir penktadieniais.

Skaitymo balsu naudą puikiai iliustruoja tyrimais pagrįstas pirmojo Švedijos skaitymo ambasadoriaus Johano Unenge’s pateiktas pavyzdys: šešiamečio vaiko, kuriam nebuvo skaityta garsiai, žodyną vidutiniškai sudaro vos 7 tūkst. žodžių, o garsiai mažyliui skaitančioje šeimoje augusio vaiko žodynas vidutiniškai siekia net 17 tūkst. žodžių. Skaitykime savo vaikams!

Trumpai apie renginius

Data spalio 13, 20, 27 d. ir lapkričio 3, 10 d.
Laikas 10 val.
Vieta Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas, I a.
Dalyvavimas pavieniams dalyviams įėjimas laisvas;
darželių ir mokyklų grupėms būtina išankstinė registracija el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba telefonu (8 5) 239 8561