Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. gruodžio 29 d.

Nacionalinėje bibliotekoje – Pasaulio lietuvių profesionalų forumas

Tarptautinis profesionalų tinklas „Global Lithuanian Leaders“ (GLL) tęsia prieš metus pradėtą tradiciją Globalios Lietuvos apdovanojimų dieną pradėti  Globalios Lietuvos profesionalų forumu, kuris suburia visų metų apdovanojimų laureatus ir nominantus, vietos ir užsienio visuomenės bei verslo lyderius, Lietuvos Vyriausybės atstovus padiskutuoti apie Lietuvos, kaip ryškių pasaulio talentų traukos centro, perspektyvas, viską vertinant globalių talentų konkurencingumo indekso (Global Talent Competitiveness Index) rodikliais. Baigiamasis metų susirinkimas, kaip ir prieš tai kiekvieną mėnesį Nacionalinės bibliotekos erdvėse vykę GLL renginiai, buvo sukviestas Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, kuri yra viena iš GLL partnerių.

Forumas subūrė daugiau nei 250 lietuvių iš viso pasaulio ir Lietuvoje aktyviai veikiančius verslo, mokslo ir politikos atstovus. Pagrindinis forumo tikslas – siekiant prisidėti prie Lietuvos stiprinimo kurti jungtis ir platformą pristatant geriausias kitų šalių sėkmės formules, žinias ir patirtį, kurias galėtume pritaikyti Lietuvoje.

Nagrinėdami šalies istoriją ar didžiuodamiesi jos pasiekimais, dažnai minime neįkainojamą Lietuvos diasporos indėlį į šalies gerovės kūrimą. Tarptautinio profesionalų tinklo moksliniai laimėjimai, kūrybinės aukštumos, pažangūs sprendimai verslo ir kitose srityse Lietuvos vardą garsina visame pasaulyje. Jų sukauptų žinių ir pasaulinio lygio patirties potencialas įkvepia kurti sąlygas efektyviam valstybės bei diasporos bendradarbiavimui. Smagu pabrėžti, kad ir Nacionalinės bibliotekos vadovai bei strateginės plėtros atstovai sėkmingai dalyvauja GLL veikloje.

Globalios Lietuvos profesionalų forumo dirbtuvėse diskutuota šiomis temomis:

Lietuvos regionai – grįžtančių talentų veiklumo erdvė. Kalbėta apie verslininkų ir profesionalių specialistų, grįžtančių iš emigracijos į regionus, vertę ir jų potencialą Lietuvai: aptartos sėkmės istorijos, sąlygos sėkmei, įžvalgūs receptai.

Lietuva – Vienaragių slėnis? Šiose dirbtuvėse dalyvavo ir Nacionalinės bibliotekos atstovai, kartu su Lietuvos banko, „Investuok Lietuvoje“ specialistais, užsienio lietuviais jie aptarė inovacijų judėjimo atsiradimo sąlygas ir būdus, kaip pagerinti inovatyvių įmonių finansavimą Lietuvoje, aiškinosi, ar Lietuva pribrendo tapti aukštos pridėtinės vertės produktų ir paslaugų kūrėja.

Trečiųjų kūrybinių dirbtuvių tema – 50 tarptautinių mokslininkų Lietuvai. Čia buvo diskutuojama apie valstybės ir verslo jėgų suvienijimą stiprinant Lietuvos mokslą. Buvo ieškoma atsakymų į klausimą, kokia formulė tinkamiausia Lietuvai.

Vienijanti visų dirbtuvių mintis – Lietuva yra ir bus pasaulio talentų saviraiškos erdvė.

Daugiau informacijos www.gllawards.lt