Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. sausio 30 d.

Vasario 1 d.: konkurso „Tautinis drabužis mano šeimos ir bendruomenės istorijoje“ apdovanojimai

Kviečiame į Etninės kultūros globos tarybos ir Pasaulio lietuvių bendruomenės 2017 metais skelbto konkurso „Tautinis drabužis mano šeimos ir bendruomenės istorijoje“ dalyvių pagerbimo ir nugalėtojų apdovanojimo renginį Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.

Dalyvauti konkurse buvo pakviesti ir gyvenantieji Lietuvoje, ir toli už jos ribų – visi, kam tautinis kostiumas yra svarbus  etninės, regioninės, asmeninės  tapatybės simbolis ar brangi šeimos relikvija. 

Iš konkursui atsiųstų 29 istorijų aštuonios įvertintos kaip įdomiausiai perteiktos, labiausiai pamokančios, nuoširdžiausiai parašytos. Visi atsiųsti pasakojimai – puikus įrodymas, kad tautinis rūbas yra giliausių prasmių, šilčiausių išgyvenimų ir prisiminimų kupinas simbolis, padedantis kurti šeimos, bendruomenės ir tautos bendrystę, suteikiantis iškilmingumo mums ir mūsų šventėms, taurinantis ne tik žmogaus išorę, bet ir vidų. Jų autoriai: Vilija Jocienė, Gitana Baranauskienė, Anastasija Gerasimova, Leonora Mackevičienė, Nijolė Norbutienė, Rūta Sakalienė (atsiųsta Algimanto Černiausko), Rasa Povilionienė ir Asta Girnienė. Trijų istorijų dalyviai įvertinti už dėmesingumą tautinio drabužio komplektavimui – jų kostiumai atitinka tautinio kostiumo ekspertų rekomendacijas. Tai Ilonos ir Dainiaus Tulabų šeima iš Varėnos rajono, Gudžių kultūros centro (Varėnos r.) folkloro ansamblis (vadovaujamas Irenos Paleckienės) ir Vilija Jocienė (Telšių r.). Įsimintinų istorijų dalyviai ir jų pateikėjai bus pagerbti diplomais ir atminimo dovanomis.

Renginyje mintimis apie tautinį drabužį, dainas ir artėjančią Lietuvos valstybės nepriklausomybės šimtmečio sukaktį pasidalins lietuvių liaudies folkloro dainininkė Veronika Povilionienė. Dar kartą gyvai išgirsime ir finalininkų pasisakymus. Konkurso nugalėtojus sveikins Etninės kultūros globos tarybos pirmininkė Dalia Urbanavičienė, Pasaulio lietuvių bendruomenės pirmininkė Dalia Henkė. Renginį ves konkurso sumanytojas Etninės kultūros globos tarybos narys Virginijus Jocys.

Trumpai apie renginį

Data vasario 1 d.
Laikas 12 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos

www.ekgt.lt, el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., tel. +370 52 10 7161