Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

„Aš skaiTAU“: šokančios G. Masteikaitės knygos

Ką turi bendra knyga ir spektaklis, šokis ar koncertas? Kiekvienam jų skirtos valandos atsiperka panašia grąža. Pajutus naujos minties kibirkštį, nubraukus dulkes nuo brangaus ryšio, sučiupus pabudintą gyvastį. Ir virsmo jausmu, kutenančiu pėdas žvilgsniui dar besiganant po sceną. Ar puslapius.

Šią savaitę mums skaito scenos menų projektų organizatorė Gintarė Masteikaitė. Skaito, jaučia, dalijasi, įtraukia į performansą – mesteli kamuoliuką, kurį prieš sviedžiant kitam verta įdėmiai apžiūrėti. Ir dalytis atradimu toliau.

R. Danisevičiaus nuotr.R. Danisevičiaus nuotr.

Knygos viršelisJurgis Kunčinas, Tūla
„Tai viena iš knygų, giliai įsirėžusių į atmintį. Nors ją skaičiau labai seniai, iki šiol puikiai atsimenu fantastišką rašymo stilių, beprotiškai gyvas ir priverčiančias ašaroti meilės išpažintis. Knyga, atverianti ne tik meilės, bohemiško gyvenimo, bet ir miesto, šiuo atveju – Vilniaus, o dar tiksliau – Užupio – grožį. 

 

Knygos viršelisMilan Kundera, Nepakeliama būties lengvybė
Knyga, dovanota labai gero draugo. Brangi nuo pirmo iki paskutinio žodžio. Įdomi, sunkiai lengva grožinės ir filosofinės literatūros sintezė. Knygoje susipina meilės, politikos, kičo, laisvės temos.

 

Knygos viršelisKristina Sabaliauskaitė, Silva Rerum
Svaiginanti kelionė atgal į praeitį, ironiškas, šmaikštus rašymo stilius. Iki šio romano buvau tikra, kad istorinės knygos ne man. Klydau.

 

Knygos viršelisReza Aslan, Maištininkas. Jėzaus Nazariečio gyvenimas ir laikai
Knyga, į rankas patekusi labai atsitiktinai, ne viename oro uoste tapusi pagrindu naujoms pažintims ir trumpiems, bet be galo įdomiems pokalbiams. Intelektualus, įtraukiantis kūrinys, pasakojantis istoriją, kaip karingas maištininkas ir revoliucionierius krikščionybės buvo paverstas taikiu dvasininku, nuosaikiu mokytoju ir toks išliko iki šių dienų.  Nors nesu didelė religijos šalininkė, su didžiuliu smalsumu pasinėriau į knygoje pateiktą informaciją ir keliamus klausimus.“ 

  

Visas knygas galite rasti Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.

Rubrika „Aš skaiTAU“ – bendras Nacionalinės bibliotekos ir portalo DELFI projektas. Kviečiame grįžti prie knygos ir dalytis literatūros atradimais.