Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Iliustracija

Popierinė kelionė po pasaulio kultūras

Šios edukacijos skirtos ikimokyklinio amžiaus ir pradinių klasių moksleiviams, kurių metu gaminami nesudėtingi rankdarbiai iš antrinių žaliavų. Vaikams pristatomos skirtingų šalių kultūros, jas reprezentuojantys rankdarbiai, susijusi simbolika.

Rinktis galima iš žemiau pateiktų edukacijų:

Japonų žuvytė Kainobori.

Daugelyje pasaulio šalių kiekvienais metais yra švenčiama Vaikų diena. Tai diena, kuri mums primena apie tai, kad kiekvienas vaikas turi teisę į mokymąsi, žaidimą ir saugumą. Japonijoje ši diena minima gegužės 5-ąją ir išsiskiria savo unikaliu simboliu – žuvyte Koinobori. Tai yra ant popieriaus arba tekstilės (medžiagos) nupieštas karpis, iš kurio padaroma vėjo kojinė. Japonijoje karpis simbolizuoja ištvermę, tikslo siekimą ir sėkmę. Šiais laikais Koinobori formos, spalvos ir simbolika yra labai įvairios, visas pasaulis žavisi šiais unikaliais japonų rankdarbiais ir jų atsiradimo istorija. Šis užsiėmimas skirtas susipažinti su Japonų kultūra, Koinobori tradicija, simboliais, taip pat pasinerti į kūrybinį procesą, praktiškai pasigaminti rankdarbį. Išgyventi kūrybinį džiaugsmą ir reflektuoti savo kaip vaiko patirtį užsiėmimo metu.

Lietaus lazda.

Šis užsiėmimas skirtas susipažinti su senosiomis kultūromis, tokiomis kaip Australijos aborigenai,  išsiaiškinti  jų papročius, simboliką per tradicinius rankdarbius, tokius kaip lietaus lazda, bumerangas.  Atrasti spalvų, formų reikšmes, simbolius ir ženklus, bei susipažinti su jų interpretacija šiandieniniame pasaulyje.

Užsiėmimo metu moksleiviai išmoks pasigaminti savo Lietaus lazdą iš antrinių žaliavų. Pamokos metu išmoksime piešti įvairiausias figūras, simbolius. Išmoksime sukurti gilesnę prasmę kuriamam objektui ir užkoduoti ją taip, kaip darydavo čiabuviai prieš daug tūkstančių metų

Dalyvių amžius – ikimokyklinio amžiaus ir pradinių klasių moksleiviai

Dalyvių skaičius – iki 25

Trukmė – 90 min.

Užsiėmimai gali būti rengiami darbo dienomis 10 val. arba pagal susitarimą. Registracija ir papildoma informacija el. paštu: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., telefonu: (8 5) 239 8580.