Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. liepos 4 d.

Išleistas žurnalo „Rubinaitis“ 2016 m. Nr. 2

Išleistas antrasis šiais metais žurnalo „Rubinaitis“ numeris. Leidinys apie vaikų knygas, skirtas suaugusiesiems: pedagogams, bibliotekininkams, leidėjams, tėvams, studentams ir kitiems, dirbantiems su vaikais ir jiems skirtomis knygomis. 

Įvade publikuojama Prano Mašioto premijos laureatės Rebekos Unos kalba „Nebūkime tobuli, būkime pažeidžiami“, pasakyta atsiimant minėtą premiją.

„Straipsnių“ rubrikoje – Gražinos Skabeikytės-Kazlauskienės įžvalgos apie toleranciją „Neįgalaus vaiko toleravimo aspektai naujausioje verstinėje vaikų literatūroje“.

„Apžvalgų“ skiltyje dvi temos: Eglė Baliutavičiūtė pristato 2015 m. verstines vaikų ir paauglių knygas, o Jolita Liškevičienė – gražiausiai iliustruotas.

Ar Geriausia 2015 m. knyga – Rebekos Unos „Atjunk“ – knyga apie ateitį? Apie tai „Pokalbio“ rubrikoje diskutuoja trys lituanistės: Gintarė Motiekaitienė, Aleksandra Strelcova-Kelpšė ir Violeta Juodelienė.

Skaitytojų pamėgtoje rubrikoje „Mano vaikystės skaitymai“ atsiminimus apie vaikystę, pamėgtas knygas, skaitymą pasakoja Lietuvos radijo programos „Klasika“ laidos „Ryto allegro“ žurnalistė Alma Valantinienė. Ji atsako į Gintarės Adomaitytės klausimus.

Skiltis „Sukaktys“ skiriama garsiosios paveikslėlių knygų kūrėjos Beatrix Potter 150-osioms gimimo metinėms. Šia proga spausdinamas Selwyno Goodacre (Jungtinė Karalystė) straipsnis „Beatrix Potter humoras“.

Vilniaus „Ryto“ progimnazijos mokytoja Eglė Nachajienė pasakoja, kaip šioje mokykloje buvo paminėtas rašytojos Vytautės Žilinskaitės 85 metų jubiliejus.

Nemažą žurnalo dalį užima bibliografijos sąrašas „Apie vaikų literatūrą, skaitymą 2015 m.“, kurį sudarė Roma Kišūnaitė.

„Kronika. Informacija. Skelbimai“ pristato vaikų literatūros aktualijas.

Kviečiame apsilankyti Vaikų literatūros informacijos svetainėje rubinaitis.lnb.lt.


Parengė Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Tyrimų ir sklaidos skyriaus vyriausioji bibliografė Reda Tamulienė