Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. liepos 8 d.

Biblioteka atvira aktualioms diskusijoms su piliečiais

Liepos 8 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje lankėsi Europos Komisijos narys Vytenis Andriukaitis. Susitikimo metu aptartas šiuolaikinių bibliotekų vaidmuo visuomenėje, atsiveriančios naujos įvairiapusės veiklos galimybės atnaujintame bibliotekos pastate. V. Andriukaitis su bibliotekos darbuotojais taip pat pasidalijo mintimis apie šių dienų Europos aktualijas.

Po neseniai Jungtinėje Karalystėje įvykusio referendumo, kai dauguma piliečių pasisakė už šalies išstojimą iš Europos Sąjungos, Europoje toliau netyla diskusijos apie galimus tolesnės raidos scenarijus. „Kartu tai kelia bendresnę mažojo žmogaus demokratijoje klausimą. Atviros, teisingos, darnios ir pilietinės Lietuvos problemos aktualios ir mums artėjant valstybės, Respublikos šimtmečiui“, – įsitikinęs Europos Komisijos narys iš Lietuvos, Nepriklausomybės Akto signataras Vytenis Andriukaitis.  

„Atsinaujinusi Martyno Mažvydo biblioteka gali tapti puikia vieta atviroms diskusijoms su piliečiais pačiais aktualiausiais visuomenei klausimais“, – teigė Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas. – Šių dienų biblioteka – tai ne tik kultūros paveldo saugojimo, bet ir žinių kūrimo, bendruomenės telkimo institucija. Šio tikslo siekiame.“