Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. spalio 13 d.

Tiesioginė transliacija „Dažniausiai Lietuvoje girdimi mitai apie Europos Sąjungą ir NATO“

Teigiama, kad bene daugiausia Rytų propagandos pastangų skiriama siekiant pasėti abejonę dėl Lietuvos narystės didelėse tarptautinėse organizacijose, orientuotose į Vakarų pasaulio šalių bendradarbiavimą ir saugumą. Norint supažindinti visuomenę su šiuo reiškiniu, spalio 11 d. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos ministudijoje įvyko tiesioginė transliacija „Dažniausiai Lietuvoje girdimi mitai apie Europos Sąjungą ir NATO“.

Tiesioginėje transliacijoje dalyvavo politologas, Rytų Europos studijų centro analitikas Vytautas Keršanskas ir naujienų portalo „Delfi“ apžvalgininkas Vaidas Saldžiūnas. Ekspertai aptarė konkrečius šia tema skleidžiamus mitus ir papasakojo, kaip atpažinti klaidinančius pranešimus. V. Keršanskas skaitė pranešimą tema „Mitai apie Europos Sąjungą: kaip atpažinti melą?“ ir pristatė jį iliustruojančius pavyzdžius. V. Saldžiūnas samprotavo, kodėl Kremliaus propaganda daugiausia nukreipta prieš NATO, ir atsakė į žiūrovų užduotus klausimus.

Tai antroji transliacija iš ciklo „Lietuvos gyventojų informacinio saugumo link“, rengiamo asociacijai „Langas į ateitį“ įgyvendinant projektą, kurį iš dalies finansuoja Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministerija.

Transliacijos įrašas