Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. lapkričio 4 d.

Stiprinama parlamentinė bibliotekos veikla

Lapkričio 4 d. Lietuvos Respublikos Seimo kanclerė Daiva Raudonienė ir Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas pasirašė Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarijos ir Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos bendradarbiavimo sutartį.

Šia sutartimi susitarta numatyta bendradarbiauti plėtojant analitines, informacines ir bibliografines paslaugas, teikiamas Seimo nariams, jų patarėjams, Seimo komitetų ir komisijų nariams. Siekdamos puoselėti Lietuvos parlamentarizmo, valstybės atkūrimo tradicijas ir vertybes, populiarinti ir aktualinti valstybės istorijos ir kultūros paveldą, institucijos susitarė įgyvendinti pilietinio švietimo, parlamentinių tradicijų puoselėjimo, informacijos apie parlamentarizmą ir valstybingumo raidą sklaidos programas. 

Nuo 2017 m. Lietuvos Respublikos Seimo stenogramos bus leidžiamos elektroniniu formatu, tad susitarta dėl šio leidinio licencijavimo sąlygų ir platinimo per Lietuvos viešąsias bibliotekas.