Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. gruodžio 7 d.

Monotipija – kas tai?

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka nepaliauja pažindinti vaikus ne tik su literatūros, bet ir su meno pasauliu. Šį sekmadienį pradinukus kviečiame dalyvauti edukacinėje programoje, kurioje papasakosime apie vaizduojamojo meno šaką, vadinamą monotipija. Be to, drauge kursime paveikslus.

Monotipija – spaudos technologija, kurią taikant yra padaromas tik vienas atspaudas. Kiekvienas atspaudas yra individualus, kadangi visiškai vienodų sukurti neįmanoma, taigi monotipijos technika teikia daug galimybių eksperimentuoti. Kūrybinėse dirbtuvėse mokiniai sužinos apie monotipijos rūšis, galės patys įvairiais būdais (nuo popieriaus, plastiko) atsispausti sukurtą paveikslą. Šia veikla siekiama atskleisti vaikų kūrybiškumą, lavinti vaizduotę, ugdyti meninį skonį, skatinti saviraišką.

Renginys skirtas 7–10 metų vaikams, tačiau jei pageidaus likti tėveliai, suteiksime galimybę dirbtuvėse dalyvauti ir jiems. Dirbtuvėms vadovaus Paslaugų departamento Muzikos ir vizualiųjų menų skyriaus vyresnioji redaktorė Aida Vėželienė, talkins kultūrinės veiklos vadybininkė Monika Ivaškaitė.

Renginys vyks gruodžio 11 d. 12 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) V a. meno erdvėje. Numatoma renginio trukmė – 1,5 val. Organizatorius – Nacionalinės bibliotekos Paslaugų departamento Muzikos ir vizualiųjų menų skyrius. Įėjimas atviras.

Laukiame jūsų.