Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. gruodžio 23 d.

Nacionalinėje bibliotekoje – kalėdinis aukcionas ir bendradarbių kūrybos paroda

Praūžė jau trečiasis kalėdinis aukcionas, suburiantis Nacionalinėje bibliotekoje dirbančius auksinių rankų meistrus: rankdarbių mėgėjus, kepėjus, sodininkus ir jiems prijaučiančius. Šiemet aukcionas surengtas naujoje Konferencijų salėje, tad buvo daugiau vietos ir galėjome priimti visus pageidaujančius dalyvauti šiame labdaros renginyje.

Įsigyti rankų darbo gaminių: nuo kepinių, atvirukų iki kalėdinių dekoracijų, yra taip pat smagu, kaip ir juos gaminti. Aukcione akys raibo nuo išradingai sumeistrautų atvirukų, kalėdinių žaisliukų, dekoracijų, meniškų karpinių, dailių megztų kojinių, riešinių, tapytos šilko skarelės ir kitų grožybių bei skanėstų (sausainių, meduolių, keksiukų). Besivaržantiems aukcione nemažai teko pakovoti ir dėl didžiulio oranžinio moliūgo.

Per aukcioną surinktos lėšos bus skiriamos Vilniaus miesto centrinės bibliotekos Naujosios Vilnios filialo Vaikų dienos centrui.

Aukciono dalyviai ir visi kiti bendradarbiai tai pat buvo pakviesti į Nacionalinės bibliotekos darbuotojų kūrybos parodą „Degimas“. Šios parodos tikslas – ugdyti kūrėjų bendruomenę, pabrėžiant jų svarbą kūrybiškoje organizacijoje, paskatinti bibliotekos kūrėjų saviraišką ir bendradarbiavimą. Parodoje eksponuojami fotografijos, grafikos, videomeno, tapybos, piešimo ir tekstilės kūriniai. Kviečiame apsilankyti ir apžiūrėti darbus, eksponuojamus Nacionalinės bibliotekos V aukšto galerijoje.