Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. gruodžio 27 d.

Sukurk savo personažą

Žiemos švenčių savaitę, pabudinti cinamono kvapo ir jaukių vakarų su šeima bei draugais, vaizduotėje iškyla svajonių herojai ir mylimi veikėjai. Et, jei galėtume bent akimirką juos atgaivinti, o gal net jais tapti! Jei Kūčių naktį kalba gyvulėliai, gal Naujųjų metų naktį pamėgtų personažų balsais galime prabilti ir mes? Tikriausiai suaugusieji į šią mintį reaguos santūriai, bet žinome, kad vaikai atsilieps su džiaugsmu. Juos ir kviečiame susirinkti Nacionalinėje bibliotekoje, į personažų gamybos kūrybines dirbtuves.

Edukacinė programa ne tik leis smagiai praleisti laiką, susikurti kaukę Naujamečio šventei ar prastos nuotaikos dienų pusryčiams, bet ir išlaisvins vaizduotę, skatins kūrybingumą ir saviraišką. Vaikai šias kūrybines dirbtuves galės tęsti savo mokyklose, ten kurti pasakas ar vaidinimus, o gal drauge su kitais šeimos nariais surengti spektaklį savo artimiesiems. Ateikite, sugalvosime drauge.

Personažus kursime iš kartono – puošime spalvotu popieriumi, spalvinsime dažais, dekoruosime siūlais. Priemonėmis pasirūpinsime mes, bet vaikai gali atsinešti ir savų – blizgučių, kaspinų, virvelių ar pan. Dirbtuvėms vadovaus Nacionalinės bibliotekos Paslaugų departamento Muzikos ir vizualiųjų menų skyriaus vyresnioji redaktorė Aida Vėželienė.

Kūrybinės dirbtuvės skirtos 1–6 klasių mokiniams, tačiau jiems į pagalbą gali stoti ir vyresni broliai ar sesės. Jei pageidaus likti tėveliai, kviesime prisijungti ir juos.

Renginys vyks gruodžio 29 d. 12 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) V a. meno erdvėje. Numatoma renginio trukmė – 1,5 val. Organizatorius – Nacionalinės bibliotekos Paslaugų departamento Muzikos ir vizualiųjų menų skyrius.

Dalyvių skaičius ribotas, todėl kviečiame registruotis tel. 868222558.

Koks personažas bunda po tavų Kalėdų?

sukurk savo persona