Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. gruodžio 30 d.

Paroda „Knygų namų šviesa“ atkeliavo į Nacionalinę biblioteką

Kviečiame pasigėrėti Lietuvos mokinių meninės kūrybos konkurso „Knygų namų šviesa“ darbų paroda, tapusia vienu iš Bibliotekų metų minėjimo akcentų.

Konkursu „Knygų namų šviesa“ siekta įtraukti mokinius į aktyvią kūrybinę veiklą, skatinti dailės kalba išreikšti savo santykį su knyga, biblioteka, Lietuvos kultūros istorija. Organizatoriai jaunuosius dailininkus ragino pasidomėti savo krašto bibliotekų pastatų istorija, kvietė pasijausti ateities bibliotekų vizijų kūrėjais ir architektais, atidžiau įsižiūrėti į savo mokyklos ar miestelio bibliotekoje dirbančius žmones, pamatyti save lyg iš šalies su knyga rankose, prisiminti mėgstamą kūrinį ir sukurti jam iliustraciją.

Konkurse dalyvavo Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklų, dailės, menų mokyklų, specialiųjų mokyklų mokiniai. Konkursui buvo pateikti 1337 darbai, dalyviai suskirstyti į tris amžiaus grupes: 7–10 metų, 11–14 metų ir 15–18 metų. Konkursą organizavo Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras drauge su Lietuvos technikos biblioteka.

Nuo 2016 m. balandžio mėnesio paroda keliavo po visą Lietuvą, o kelionę baigė Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, Vaikų ir jaunimo literatūros departamento erdvėse, kur ją vizito metu gruodžio 13 dieną apžiūrėjo ir Jos Ekscelencija Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Paroda veiks iki sausio 31 dienos.

Maloniai kviečiame apžiūrėti.