Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. gruodžio 30 d.

S. Žvirgždo paskaitų ciklas: „Legendinės Vilniaus vietos“

Džiaugiamės galėdami jus pakviesti į Lietuvos Respublikos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato, fotografijos istorijos tyrinėtojo, fotografo Stanislovo Žvirgždo paskaitą „Legendinės Vilniaus vietos“. Dar geresnė naujiena, kad tai – pirmoji paskaita iš 10 susitikimų ciklo.

S. Žvirgždas – vienas geriausių Lietuvos fotografijos žinovų, žymiausių peizažo fotografijos meistrų, ryškų pėdsaką palieka ir jo, kaip fotografijos kritiko ir istoriko, veikla. Yra daugelio fotografinių leidinių sudarytojas, knygų vertėjas, straipsnių ir jų rinkinių apie Lietuvos fotografijos istoriją autorius ir bendraautoris.

Paskaitoje „Legendinės Vilniaus vietos“ aplankysime Gedimino pilies kalną, Tris kryžius ir Bekešo kalną, trejus Radvilų rūmus, Šv. Kazimiero, Šv. Petro ir Povilo bei Šv. Stepono bažnyčias ir nusileisime į Vilniaus požemius. Ne todėl, kad nebūtume šių vietų matę – gal kai kurie mūsų pro jas praeina kasdien. Bet tam, kad iš tikrųjų jas pažintume, išgirdę istorinius pasakojimus ir juos iliustruojančias fotografijas.

Renginys vyks sausio 4 d. 18 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) V a. Konferencijų salėje. Numatoma renginio trukmė – 1,5 val. Organizatorius – Nacionalinės bibliotekos Komunikacijos ir rinkodaros departamento Rinkodaros ir intelektinių paslaugų skyrius. Įėjimas atviras.

Kitos ciklo paskaitos

  • Sausio 11 d. – „Mikalojus  Konstantinas Čiurlionis – modernizmo  Lietuvos fotografijoje pradininkas“
  • Sausio 18 d. – „Lietuvos fotografija I pasaulinio karo vokiečių periodinėje spaudoje, leidiniuose, atvirukuose“
  • Sausio 25 d. – „Lietuvos fotografija pasaulinėse parodose“
  • Vasario 1 d. – „Lietuvos fotografijos mokykla“
  • Vasario 8 d. – „Ar buvo modernizmas Lietuvos fotografijoje?“
  • Vasario 15 d. – „Geismai ir grožis Lietuvos fotografijoje“
  • Vasario 22 d. – „Fotografija ir dailė“
  • Kovo 1 d. – „Vilniaus vaizdų kaita nuo klasikos iki postmodernizmo“
  • Kovo 8 d. – „Mūsų miestelių fotografai“

Laukiame visų fotografijos entuziastų – tiek stebinčių pasaulį pro objektyvą, tiek mėgstančių patekti į blykstės šviesą ar ganyti akis po „pagautas“ pasaulio akimirkas.