Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. sausio 13 d.

Diskusija „Sausio 13-osios DNR: tik minėti ar švęsti?“

Sausio 13 d. 16 val. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į atvirą pokalbį, ar Sausio 13-oji vien graži praeitis, ar pergalės vėliava ateičiai.

Jau 26 metus Lietuva mini Laisvės gynėjų dieną. Tik ar užtenka šią dieną minėti gedulingai ir su liūdesiu širdyje? Juk Sausio 13-oji – visų mūsų Pergalės diena, kuri suvienijo laisvės troškusius žmones, drįsusius visam pasauliui pademonstruoti tvirtą valią, ryžtą ir apsisprendimą. Mes parodėme pasauliui, kad taikiai, be ginklo rankoje galima apginti savo garbę, orumą, turtą, šeimą, valstybę – LAISVĘ. Atėjo metas džiaugsmingai, linksmai ir iškilmingai, pakeltomis galvomis ir su muzika švęsti pergalę ir laisvę.

Diskusijoje, kurią moderuos žurnalistas Edmundas Jakilaitis, dalyvaus Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto lektorius, kultūros žurnalo „Naujasis židinys-Aidai“ vyriausiasis redaktorius, rašytojas dr. Tomas Vaiseta, muzikantas, visuomenininkas, šaulys Gabrielius Liaudanskas-Svaras ir „Fabula Hill+Knowlton Strategies“ valdybos pirmininkas Mykolas Katkus.

Diskusija „Sausio 13-osios DNR: tik minėti ar švęsti?“ vyks Nacionalinės bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) III aukšte prie vitražo.

Renginį organizuoja VšĮ „Pozityvūs pokyčiai“ ir Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto Alumni draugija. Numatoma renginio trukmė – apie 2,5 val. Įėjimas atviras.

Ateikite prisiminti, pagerbti, pamąstyti ir padiskutuoti.

Kviečiame registruotis į renginį: http://bit.ly/2jz2asw

Renginys „Facebook“ paskyroje ›