Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. sausio 16 d.

Pažintis su ankstyvąja roko muzika. II dalis

Kviečiame sugrįžti pasikalbėti apie roką. Tęsdami gruodį pradėtą temą, toliau nagrinėsime vieną įdomiausių ir spalvingiausių laikotarpių (apie 1965–1970 m.), davusių pradžią ypatingai roko muzikos įvairovei.

Kalbėsimės apie britų roką po populiariosios muzikos perversmo, kurį paskatino ankstyvosios „The Beatles“, „The Rolling Stones“ ir kitos grupės, sukūrusios ypač savitą, o kartu ir labai įtakingą, kultūrų ribas pranokstančią roko muziką.

Gyvybingos grupės ir atlikėjai visoje Jungtinėje Karalystėje žaibiškai perėmė įdomiausias 7-ojo dešimtmečio JAV muzikos scenos tendencijas ir drąsiai derino bliuzo, džiazo, laisvą improvizacinio pobūdžio kūrybą tiek su anglų folkmuzika, tiek su eksperimentine elektronine muzika ar net su Europos klasikine muzika ir be vargo – su indiškomis ragomis. Trumpai apžvelgsime, kas vyko „svinguojančiame“ Londone spalvingais „meilės vasaros“ laikais, kokioje kultūrinėje aplinkoje skleidėsi Britanijos hipių judėjimas, pogrindinius menus, naktinius koncertus ir to meto muzikos įvairovę.

Pasakojimą iliustruosime muzikos įrašų ištraukomis, įdomiausiais Londono klubų koncertų plakatais ir vinilinių plokštelių viršelių atvaizdais. Susitikimą ves Nacionalinės bibliotekos Paslaugų departamento Muzikos ir vizualiųjų menų skyriaus kultūrinės veiklos vadybininkas Vytautas Vilimas.

Renginys vyks sausio 16 d. 18 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) III a. bendradarbystės erdvėje. Numatoma renginio trukmė – 2 val. Organizatorė – Nacionalinė biblioteka. Įėjimas atviras.
Užsukite – čia rasite ne tik žinių, bet ir bendraminčių.