Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. rugsėjo 20 d.

Rugsėjo 21 d.: parodos „Iš Panevėžio tarptautinių keramikos simpoziumų kūrinių kolekcijos“ atidarymas

Ką gali papasakoti žemė, tapusi meno objektu? Už stiklo švelniai spindi istorijos, išryškintos miklių keramiko rankų, nugludintos jo reiklių akių.  Ką kalba žemė, tiek sava, tiek svečia, įgijusi visą spalvų ir formų paletę, galėsite išgirsti  jau netrukus. Kviečiame į keramikos kūrinių parodos atidarymą Nacionalinėje bibliotekoje – čia eksponuojami darbai yra tik nedidelė dalis to, ką Panevėžyje per tarptautinius keramikos simpoziumus sukūrė 163 menininkai iš 35 pasaulio šalių.

Šie simpoziumai – tai išskirtinė keramikos „laboratorija“, rengiama nuo 1989 metų. Jos kolekcijoje – jau 631 šamotinės keramikos kūrinys. Tokio pobūdžio šiuolaikinės keramikos kolekcija yra vienintelė Baltijos šalyse ir atspindi ne tik vietos, bet ir tarptautines šios meno šakos tendencijas. Įspūdinga techninė bazė ir tvirtas šamotas leidžia simpoziumo dalyviams sukurti ne tik įprastus keramikai kamerinius, bet ir didelius, atviroms lauko erdvėms pritaikytus kūrinius.

Kolekcijoje galima išvysti garsių Australijos, Austrijos, Airijos, Baltarusijos, Danijos, Čekijos, Estijos, Graikijos, Ispanijos, Italijos, Irano, Izraelio, Japonijos, JAV, Jungtinės Karalystės, Kanados, Pietų Korėjos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Meksikos, Naujosios Zelandijos, Norvegijos, Olandijos, Prancūzijos, Rumunijos, Suomijos, Švedijos, Šveicarijos, Taivano, Turkijos, Ukrainos, Vengrijos, Vokietijos keramikų darbus. Nacionalinėje bibliotekoje bus eksponuojami kamerinio dydžio keramikos rinkinio kūriniai.

Panevėžio miesto dailės galerija, įkurta 1990 m., yra didžiausias vizualiojo meno centras Aukštaitijos regione. Pagrindinės jos veiklos kryptys – parodų organizavimas, edukacija, meno kūrinių rinkinių kaupimas, leidyba. 2016 m. pasaulinis tinklalapis „Culture Trip“ galeriją pripažino viena iš dešimties svarbiausių Baltijos šalių galerijų.

Susirinkusius į parodos atidarymą pasveikins Nacionalinės bibliotekos ir Panevėžio miesto dailės galerijos vadovai, žodį tars parodos autoriai, klausysimės fleitos muzikos. Šventę vainikuos dokumentinio filmo apie XIII, XIV ir XV Panevėžio tarptautinius keramikos simpoziumus peržiūra.

Laukiame jūsų.

Trumpai apie renginį

Data rugsėjo 21 d.
Laikas 17.30 val.
Vieta Renginių erdvė ir atrijus, III a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Organizuoja Nacionalinė biblioteka, Panevėžio miesto dailės galerija
Remia Panevėžio miesto savivaldybė
Daugiau informacijos

socialiniame tinkle „Facebook“ ›
www.arspanevezys.lt