Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. sausio 22 d.

Parodos „Individualistai – atkurtai Lietuvai 100“ atidarymas

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka pradeda renginių, skirtų atkurtos Lietuvos valstybės šimtmečiui, minėjimo maratoną. Grupė Lietuvos dailininkų, kuriuos vienija bendros vertybės ir talpus žodis „Individualistai“, visiems meno gerbėjams dovanoja įspūdingą parodą.

„Individualistai“ – dailininkų grupė, įkurta praėjus vos keleriems metams po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo. Tai – dailininkai iš visos Lietuvos, nepamiršę savo valstybės istorijos, gimtų vietų kraštovaizdžio, net šiuolaikinės kosmopolitiškos civilizacijos sūkuryje tebegirdintys tėvų ir senelių godų aidą. Jie – dailininkai profesionalai, gavę tvirtus lietuviškos meno mokyklos pagrindus ir išmokę jais naudotis, kad laisvai judėtų pirmyn šiuolaikiniais painiais meno procesų labirintais. Daugelis jų mokėsi pas žymiausius dailininkus, Lietuvos dailės klasikus, kai kurie – patys jau pelnė klasikų vardus, dar kiti – kantriai, tyliai dirba, diena iš dienos eidami į kūrybines dirbtuves, be atlygio lipdydami savąją gyvenimo ir Lietuvos viziją.

Kaip teigia menotyrininkė Gražina Gurnevičiūtė, „nesuklysime pasakę, kad viena svarbiausių „Individualistų“ grupės vertybių – tai laisvė būti savimi“. Ir dar pridurkime – tai laimė būti tarp savų, savo laisvos šalies nepriklausomais menininkais kūrėjais, gebančiais matyti jos grožį ir nesenkančią prasmę.

Parodos atidaryme mus sveikins „Individualistų“ pirmininkas Algimantas Stanislovas Kliauga, Lietuvos filosofas, kultūrologas, menotyrininkas, civilizacijos teoretikas, akademikas, prof., dr. Antanas Andrijauskas, Lietuvos dailininkų sąjungos pirmininkė Edita Utarienė, menotyrininkė Gražina Gurnevičiūtė, parodos kuratorė Violeta Gaidamanavičienė-Kiselienė ir kiti menininkai. Laukiame.

Paroda veiks iki vasario 19 d.

Trumpai apie renginį

Data sausio 23 d. – vasario 19 d., atidarymas – sausio 23 d.
Laikas 17 val.
Vieta Parodų salė, III, atrijus, V a.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Rėmėja „Stone Art“
Daugiau informacijos www.facebook.com/Individualistai
socialiniame tinkle „Facebook“ ›