Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. kovo 19 d.

Vaikų ir jaunimo internetinės bibliotekos „Vyturys“ lobynai

Iki 2019 metų registruoti Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos vartotojai turi galimybę nemokamai skaityti vaikams ir jaunimui skirtas el. knygas internetinėje bibliotekoje www.vyturys.lt.

Šioje internetinėje bibliotekoje yra 400 svarbiausių el. knygų mokyklai ir laisvalaikiui, suskirstytų pagal klases arba amžiaus grupes. „Vyturio“ bibliotekos knygas kruopščiai atrinko vaikų literatūros ekspertai ir patys vaikai. Taigi čia nerasite nuobodžių vienadienių skaitinių.

Norint skaityti knygas reikia užsiregistruoti ir susikurti savo paskyrą. Registruojantis reikės suvesti dovanos kodą, kurį suteiks Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros skaityklos darbuotojas. Paskyroje bus galima matyti jau perskaitytas knygas, su skaitymu susijusią statistiką. El. knygoms skaityti yra reikalingas interneto ryšys, jas galima skaityti savo kompiuteryje ir mobiliuosiuose įrenginiuose bibliotekoje ar namuose.

Vienu metu galima skaityti kelias knygas, o skaitymo laikas yra neapribotas. Skaitant galima užsirašyti pastabas, kilusias mintis, pasikeisti teksto šrifto dydį ar stilių, taip pat kurti savo knygų lentyną.

Norėdami pasinaudoti šia paslauga ir gauti internetinės bibliotekos „Vyturys“ dovanų kodą kreipkitės el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..