Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. birželio 18 d.

Birželio 18 d.: kaip gyvūnai jaučia ir supranta pasaulį

Leidykla „Kitos knygos“ ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka maloniai kviečia į Lietuvos skaitytojų  lauktos knygos sutiktuves. Leidykla ką tik išleido Vokietijos gamtininko Peterio Wohllebeno naująją knygą „Kaip gyvūnai jaučia ir supranta pasaulį: meilė, gedėjimas, užuojauta“. Per ilgametę veiklą sukaupti autoriaus pastebėjimai ir smagios istorijos jo knygose puikiai supintos su naujausiais moksliniais tyrimais apie medžių ir gyvūnų elgesį ir tarpusavio santykius.

Prieraišios kiaulės, neištikimos šarkos ir slaptų kėslų turintys gaidžiai? Beje, o ar žinojote, kad varnai savo draugus vadina vardais, žiurkės gailisi netinkamų poelgių, o antys disciplinuoja jauniklius? Arkliai patiria gėdą, elniai gedi, o drugeliai vaikams parenka tik pačias geriausias vietas...

Ši P. Wohllebeno knyga papildo pasaulinės sėkmės sulaukusį „Paslaptingą medžių gyvenimą“ (Kitos knygos, 2018). Pirmoji autoriaus knyga sulaukė didžiulio lietuvių skaitytojų susidomėjimo, tad ir naujoji yra laukiama Lietuvoje. Autorius empatiškai ir pagrįstai pasakoja, kaip mums puikiai pažįstami gyvūnai bendrauja ir elgiasi, ką suvokia ir ką galimai jaučia. Nors tarp žmonių ir kitų gyvūnų yra akivaizdžių skirtumų, išties esame panašesni, nei buvome įpratę manyti.

Tiesa, autorius susilaukė ne tik pagyrų, bet ir kaltinimų, esą lygindamas gyvūnus su žmonėmis jis elgiasi nemoksliškai, svajokliškai ir netgi ezoteriškai.

„Kitų knygų“ leidykla kviečia į diskusiją Nacionalinėje bibliotekoje, kurioje dalyvaus du gamtininkai: populiarus gamtos fotografas Marius Čepulis ir Mokinių neformaliojo švietimo centro gamtos skyriaus vedėjas Almantas Kulbis. Pokalbį ves rašytojas, leidyklos „Kitos knygos“ atstovas Darius Pocevičius.

Maloniai laukiame visų gamtos, žmonių ir gyvūnų mėgėjų.

Trumpai apie renginį

Data birželio 18 d.
Laikas 18 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Leidykla leidykla „Kitos knygos“
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“